![Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě](https://ms3.ostium.cz/instance/web-recepty/j6GANTsO/h222w297t.jpg)
recept znám v jiném podání - bílá mořská ryba, dávat do mísy vrstvu ryby (proprané ve vodě a nakrájené), cibuli na půlkolečka, čerstvý koriandr a zalít čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. dát maximálně takovéto 3 vrstvy (dle originálního receptu pokud je více vrstev, tak to znamená že máme malou nádobu). marinuje se dle druhu ryby - 20 minut až 4 hodiny, ryba má ztratit syrovou chuť. k podávání se může dát "ají" = studená omáčka z čili papriček, tu si dává každý dle chutirecept je původně z peruánské kuchyně, dělá se klasicky z ryb (ceviche de pescado), ale někteří jej dělají i z ryb a mořských plodů