Do sklněné misky dáme ocet, limetovou šťávu, cibuli a česnek. Přidáme lososa a promícháme. Přikrýt a vložit do chladničky na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Občas promícháme. Před podáváním přidáme papriku, okurku a bylinky. Vložíme na chvíli do chladničky.
2
Servírujeme na mísu vyloženou salátovými listy. Tímto způsobem lze připravit i jiné ryby i sladkovodní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
reina irena
|5. 8. 2007 11:03
recept znám v jiném podání - bílá mořská ryba, dávat do mísy vrstvu ryby (proprané ve vodě a nakrájené), cibuli na půlkolečka, čerstvý koriandr a zalít čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. dát maximálně takovéto 3 vrstvy (dle originálního receptu pokud je více vrstev, tak to znamená že máme malou nádobu). marinuje se dle druhu ryby - 20 minut až 4 hodiny, ryba má ztratit syrovou chuť. k podávání se může dát "ají" = studená omáčka z čili papriček, tu si dává každý dle chutirecept je původně z peruánské kuchyně, dělá se klasicky z ryb (ceviche de pescado), ale někteří jej dělají i z ryb a mořských plodů