• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čevapi s ajvarem
Napište svůj komentář k receptu

Čevapi s ajvarem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 25
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
Čevapi s ajvarem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Osmažené válečky z hovězího a vepřového mletého masa dochuceného česnekem a uzenou sladkou paprikou, si nejlépe vychutnáte s pořádnou porcí ajvaru a vychlazeným jogurtovým dipem.

Suroviny

2 porce
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      ml studená voda perlivá
    • olivový olej
  • k podávání
    • ajvar domácí nebo kupovaný
    • jarní cibulka
    • petrželka hladkolistá
    • bílý jogurt
    • citron
    • arabský chléb nebo pitta chléb

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou vodu, přilévejte ji po malých dávkách a rukou stále důkladně zpracovávejte maso, mělo by se dokonale spojit v kompaktní hmotu, která bude dobře držet pohromadě. Vodu nemusíte spotřebovat všechnu, není nutné maso zbytečně ředit.
2
Navlhčenýma rukama tvarujte z masové směsi podlouhlé a poměrně úzké válečky, silné asi jako prst (při opékání se „nafouknou“). Čevapi potřete olejem a opékejte na rozpálené pánvi ze všech stran asi minutu.

RADA: Připravte si podle VIDEO návodu sekanou, která nepraskne

3
Čevapi podávejte s velkou porcí ajvaru (recept na něj najdete na našich stránkách), nasekanou cibulkou a petrželkou, jogurtem a citronem. Servírovat je můžete také na plackách arabského chleba nebo s pitou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Masové šišky (kebaby) v chlebové placce

Masové šišky (kebaby) v chlebové…

Čevapčiči

Čevapčiči

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Uzeniny & mleté maso Čevabčiči FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ajvar Arabský chléb Bílý jogurt Česnek Citron Jarní cibulka Jedlá soda Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Olivový olej Petrželka Studená voda Uzená paprika - koření Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Věnečky

Věnečky

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Pečené donuty

Pečené donuty

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
21
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
20
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
17
Čebureky II.
Čebureky II.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
Čevapčiči s cibulkou
Čevapčiči s cibulkou
Čevapi
Čevapi
Čína nečínsky
Čína nečínsky
Čína pro babičku
Čína pro babičku
Čína pro lenochy
Čína pro lenochy
  • Recepty.cz
  • Čevapi s ajvarem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact