Mleté maso (vepřový a hovězí mix) dáme do mísy, kde ho ochutíme solí, pepřem mletou sladkou paprikou (nejlépe maďarskou) a jemně pokrájenou cibulí. Vše dobře propracujeme a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky pod fólii.
2
Z masové směsi pak tvoříme válečky (délka záleží na nás, ale tloušťka by měla být od 2-3 cm), které smažíme na pánvi s rozpáleným sádlem (nesmí v tuku plavat, postačí troška) ze všech stran stejnoměrně a ne příliš dlouho, aby zůstalo šťavnaté.
3
Podáváme s bramborem či chlebem a na talíři nesmí chybět kopeček hořčice a pokrájená cibule, případně i trochu výpeku z čevapčiči.
4
Žádné pojidlo jako je vejce, strouhanka a mouka není potřeba, čivapčiči je o mletém mase a paprice. Nejlepší je doma pomleté maso a klidně i dvakrát po sobě, protože bude jemnější a umlít můžeme i cibuli.
Čevapčiči lze dobře upéct i v troubě na 200°C nebo na grilu.