ks
bílé pečivo
plátek veky, nebo půl menšího rohlíku
sůl
petrželka
20
g
eidam sýr
hladká mouka
tuk
na opékání
Postup přípravy receptu
1
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky. Rukou namočenou ve vodě utvoříme z masové míšeniny dvě placičky, položíme sýr a každou zabalíme do válečku. Pomoučené válečky opékáme na tuku do červena.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka O.
|24. 3. 2010 18:53
Lenko, rozpis je na 1 dětskou porci :-)
Lenka Outratova
|24. 3. 2010 18:45
Ahoj, ráda bych recept vyzkoušela -ale opravdu je toho masa jen 50g??? není to málo? Díky za odpověď
Katka B.
|21. 7. 2009 15:52
měla jsem chuť na čevabčiči a našla jsem tenhle zlepšovák se sýrem. Masovou směs jsem udělala více kořeněnou a s mletou paprikou. Válečky se krásně propekly a sýr se rozpustil a zůstal dlouho táhlý, protože maso tak rychle nevystydne jako obyčejný smažák. Opravdu vynikající, dávám 1!
Pavlína Bušová
|31. 10. 2007 17:59
mňam,to určitě vyzkoušíme.díky za tip.
Marťa
|25. 10. 2007 18:08
Teda to zní dobře! Jiřík už je větší, tak dám trošinku koření a budem baštit celá rodina. Paní Jaroslavo-je to opravdu dobrý nápad a už se těším.