• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový dip

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový dip
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      stroužek česnek (Nastrouhaný)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zázvorový dip

Zázvorový dip

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 8. 9. 2013 08:42

    Někdy se "překlepu" nevyhneš. Nechci zbytečně prudit, nicméně taky máš ve svém příspěvku chyby, dokonce bych řekl, že 3. 8-)

  • Tomáš | 16. 3. 2013 23:00

    A ty chytrolíne si zase dávej pozor na pravopis, protože tudíž se píše se ž, nikoliv se š.. Fantazii to chce, ale chce to taky umět o tom psát. :-)

  • Ladislav | 29. 8. 2012 16:10

    Slovo "DIP" je z anglického slova a znamená "smočit" např. špičku pera do kalamáře, nebo dokonce i smočit se při opalování u vody. Tento termín přešel do kulinářství a znamená vždy jistý druh studené omáčky, do které se vkládají kousky pokrmů (smáčejí se v ní). Tudíš všechny ujetosti zapečených a potřísněných koláčů, buchet a jiných nesmyslů - nemají s dipem nic společného. Klasickým dipem v české kuchyni byla hořčice, kečup, tatarská omáčka,... Ale za dip lze považovat i např. jiné omáčky, kde základem je majonéza, nebo šlehaný tvaroh, kutrované sýrové pomazánky. Obecně lze říct, že dip má dodat chuť konzumovanému pokrmu (ať studenému, či teplému), má ji zvýraznit, doplnit, nikoliv zničit. Fantazii se meze nekladou, a proto hodně štěstí při vymýšlení "módních šíleností" - dip je dobrá věc, ale chce to fantazii.

  • Pavlína | 29. 6. 2012 16:24

    souhlasím .. Toto není dip , jen jako by taková česneková tatarka . já osobně dávám zakysaná smetana ,bylinky oregano petržel .. pak dám olej olivový a duchutím podle sebe .. proto je to dip kvůli tomu ,že si to každý dochutí jak chce .. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 12. 2011 14:55

    A když jsme u toho vysvětlování pojmů, tak zrovna tady tento recept vůbec není dip. Protože dip je dle mezinárodního označování zálivka nebo omáčka, jejímž základem není majonéza, ale sýr, jogurt nebo zakysaná smetana. (ale nemyslím to nijak zle, spíš jenom pro zajímavost, včera jsem si to přečetla v knížce a do té doby jsem to taky vůbec netušila, ale hned se mi vybavil tento recept :))

  • Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:54

    Pro Terezu:Fondue není sýrová omáčka. Je to pokrm připravovaný z různých druhů sýra, které se ve speciální nádobě uprostřed stolu rozpouštějí společně s bílým vínem.Pak ještě jsou masové fondue, kdy si každý napíchne na vidličku kousek kuřecího nebo jiného masa, vloží do nádoby s olejem nebo vývarem a hotové maso konzumuje s česnekovým nebo jiným dipem.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 12:47

    Aha, ďakujem, poznám aj tieto druhy fondue, ale ma to nenapadlo. Robím skoro vždy syrové, preto tá otázka. Ďakujem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2006 09:02

    Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 08:56

    Ako ste to mysleli, že podávame k fondue ? Veď fondue je hustá syrová omáčka. Podávame omáčku s omáčkou ?

  • Anonym | 12. 1. 2006 22:47

    Fondue mam rada, ale misto majonezy pouzivam jogurt. Je to odlehcene a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové bavorské závitky

Vepřové bavorské závitky

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Kokosový dort

Kokosový dort

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…
15
Rychlý lahodný tvarohový koláč
Rychlý lahodný tvarohový…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok …
10
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact