• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový dip

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový dip
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      stroužek česnek (Nastrouhaný)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zázvorový dip

Zázvorový dip

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 8. 9. 2013 08:42

    Někdy se "překlepu" nevyhneš. Nechci zbytečně prudit, nicméně taky máš ve svém příspěvku chyby, dokonce bych řekl, že 3. 8-)

  • Tomáš | 16. 3. 2013 23:00

    A ty chytrolíne si zase dávej pozor na pravopis, protože tudíž se píše se ž, nikoliv se š.. Fantazii to chce, ale chce to taky umět o tom psát. :-)

  • Ladislav | 29. 8. 2012 16:10

    Slovo "DIP" je z anglického slova a znamená "smočit" např. špičku pera do kalamáře, nebo dokonce i smočit se při opalování u vody. Tento termín přešel do kulinářství a znamená vždy jistý druh studené omáčky, do které se vkládají kousky pokrmů (smáčejí se v ní). Tudíš všechny ujetosti zapečených a potřísněných koláčů, buchet a jiných nesmyslů - nemají s dipem nic společného. Klasickým dipem v české kuchyni byla hořčice, kečup, tatarská omáčka,... Ale za dip lze považovat i např. jiné omáčky, kde základem je majonéza, nebo šlehaný tvaroh, kutrované sýrové pomazánky. Obecně lze říct, že dip má dodat chuť konzumovanému pokrmu (ať studenému, či teplému), má ji zvýraznit, doplnit, nikoliv zničit. Fantazii se meze nekladou, a proto hodně štěstí při vymýšlení "módních šíleností" - dip je dobrá věc, ale chce to fantazii.

  • Pavlína | 29. 6. 2012 16:24

    souhlasím .. Toto není dip , jen jako by taková česneková tatarka . já osobně dávám zakysaná smetana ,bylinky oregano petržel .. pak dám olej olivový a duchutím podle sebe .. proto je to dip kvůli tomu ,že si to každý dochutí jak chce .. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 12. 2011 14:55

    A když jsme u toho vysvětlování pojmů, tak zrovna tady tento recept vůbec není dip. Protože dip je dle mezinárodního označování zálivka nebo omáčka, jejímž základem není majonéza, ale sýr, jogurt nebo zakysaná smetana. (ale nemyslím to nijak zle, spíš jenom pro zajímavost, včera jsem si to přečetla v knížce a do té doby jsem to taky vůbec netušila, ale hned se mi vybavil tento recept :))

  • Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:54

    Pro Terezu:Fondue není sýrová omáčka. Je to pokrm připravovaný z různých druhů sýra, které se ve speciální nádobě uprostřed stolu rozpouštějí společně s bílým vínem.Pak ještě jsou masové fondue, kdy si každý napíchne na vidličku kousek kuřecího nebo jiného masa, vloží do nádoby s olejem nebo vývarem a hotové maso konzumuje s česnekovým nebo jiným dipem.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 12:47

    Aha, ďakujem, poznám aj tieto druhy fondue, ale ma to nenapadlo. Robím skoro vždy syrové, preto tá otázka. Ďakujem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2006 09:02

    Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 08:56

    Ako ste to mysleli, že podávame k fondue ? Veď fondue je hustá syrová omáčka. Podávame omáčku s omáčkou ?

  • Anonym | 12. 1. 2006 22:47

    Fondue mam rada, ale misto majonezy pouzivam jogurt. Je to odlehcene a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

203
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
93
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
75
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
60
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
59
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact