• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový dip

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový dip
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      sklenice majonéza
    • 1
      stroužek česnek (Nastrouhaný)
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Zázvorový dip

Zázvorový dip

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislav | 8. 9. 2013 08:42

    Někdy se "překlepu" nevyhneš. Nechci zbytečně prudit, nicméně taky máš ve svém příspěvku chyby, dokonce bych řekl, že 3. 8-)

  • Tomáš | 16. 3. 2013 23:00

    A ty chytrolíne si zase dávej pozor na pravopis, protože tudíž se píše se ž, nikoliv se š.. Fantazii to chce, ale chce to taky umět o tom psát. :-)

  • Ladislav | 29. 8. 2012 16:10

    Slovo "DIP" je z anglického slova a znamená "smočit" např. špičku pera do kalamáře, nebo dokonce i smočit se při opalování u vody. Tento termín přešel do kulinářství a znamená vždy jistý druh studené omáčky, do které se vkládají kousky pokrmů (smáčejí se v ní). Tudíš všechny ujetosti zapečených a potřísněných koláčů, buchet a jiných nesmyslů - nemají s dipem nic společného. Klasickým dipem v české kuchyni byla hořčice, kečup, tatarská omáčka,... Ale za dip lze považovat i např. jiné omáčky, kde základem je majonéza, nebo šlehaný tvaroh, kutrované sýrové pomazánky. Obecně lze říct, že dip má dodat chuť konzumovanému pokrmu (ať studenému, či teplému), má ji zvýraznit, doplnit, nikoliv zničit. Fantazii se meze nekladou, a proto hodně štěstí při vymýšlení "módních šíleností" - dip je dobrá věc, ale chce to fantazii.

  • Pavlína | 29. 6. 2012 16:24

    souhlasím .. Toto není dip , jen jako by taková česneková tatarka . já osobně dávám zakysaná smetana ,bylinky oregano petržel .. pak dám olej olivový a duchutím podle sebe .. proto je to dip kvůli tomu ,že si to každý dochutí jak chce .. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 12. 2011 14:55

    A když jsme u toho vysvětlování pojmů, tak zrovna tady tento recept vůbec není dip. Protože dip je dle mezinárodního označování zálivka nebo omáčka, jejímž základem není majonéza, ale sýr, jogurt nebo zakysaná smetana. (ale nemyslím to nijak zle, spíš jenom pro zajímavost, včera jsem si to přečetla v knížce a do té doby jsem to taky vůbec netušila, ale hned se mi vybavil tento recept :))

  • Táňa Urbánková | 20. 7. 2006 00:54

    Pro Terezu:Fondue není sýrová omáčka. Je to pokrm připravovaný z různých druhů sýra, které se ve speciální nádobě uprostřed stolu rozpouštějí společně s bílým vínem.Pak ještě jsou masové fondue, kdy si každý napíchne na vidličku kousek kuřecího nebo jiného masa, vloží do nádoby s olejem nebo vývarem a hotové maso konzumuje s česnekovým nebo jiným dipem.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 12:47

    Aha, ďakujem, poznám aj tieto druhy fondue, ale ma to nenapadlo. Robím skoro vždy syrové, preto tá otázka. Ďakujem.

  • Kuchařka on-line | 13. 1. 2006 09:02

    Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 08:56

    Ako ste to mysleli, že podávame k fondue ? Veď fondue je hustá syrová omáčka. Podávame omáčku s omáčkou ?

  • Anonym | 12. 1. 2006 22:47

    Fondue mam rada, ale misto majonezy pouzivam jogurt. Je to odlehcene a vynikajici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

222
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
47
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Česnekový dip
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact