• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Česnekový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 310
      ml mléko
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks brambory nastrouhaná, syrová
    • 380
      g hladká mouka
    • 120
      g žitná chlebová mouka
    • 3
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do druhého cukr, doprostřed droždí.
2
Pečeme na základní program (pekárna ETA, VEGA, Clatronic, AFK).
3
Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekový chléb

Nivovo-česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Bílý superrychlý česnekový chléb

Česnekový chléb z pekárny

Česnekový chléb z pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 3. 2. 2012 14:08

    Pekla jsem bez česneku a pouze z hladké mouky místo 2 druhů (tedy 500g hladké mouky) a byl výborný. Doporučuji.

  • Jana | 3. 1. 2012 14:32

    Česnekáček chutnal moc, děkuji za recept.

  • Marcela Fischerová | 19. 3. 2009 17:58

    Neurazil, ale ani nenadchnul, podruhé už péci nebudeme.

  • Jitka | 5. 4. 2008 16:14

    Já ho pekla včera a moc se nezadařil.Nevím,kde se stala chyba,ale byl nízký,jako sražený.Zkusím znova!

  • Lenka Karkulka | 11. 3. 2008 14:43

    Mňááááám tak ten se povedl. Je moc dobrý...už jsem zvědavá co na něj řekne mužíček až příjde. Dala jsem tam chlebovou mouku a vyvedl se, jen mi vyšel menší.

  • Pavla Veselá | 11. 3. 2008 08:20

    Koupila jsem si domácí pekárnu a vyzkoušela Váš vynikající Česnekový chléb. Celé rodině moc chutnal. Je opravdu dobrý a chutný.

  • Jirka + Marie Lulkovi | 13. 1. 2008 18:53

    Moc nám chutnal - povedl se výborně.Na radu jsme přidali sušeného droždí o půl lžičky více a povedl se na výbornou.Pěkně voní,do druhého dne zůstal vláčný,potom nevím,nebo´t jsme ho snědli.

  • irena úradníková | 6. 1. 2008 10:06

    výborný, pekli jsme ho už několikrát

  • Magda Sandtmannová | 3. 1. 2008 11:49

    Chléb se hned napoprvé velmi povedl,rodině moc chutnal.Jenom toho sušeného droždí jsem dala o půl lžičky více.Jinak chválím,určitě ho budu péci častěji.

  • Jiří Šrubař | 10. 12. 2007 20:56

    Nic moc,asi jsem dal málo sušeného droždí.Těsto je tuhé,po upečení vznikne spíš kompaktní hmota než chleba.

  • Dany | 2. 12. 2007 14:46

    Úžasná dobrota. Jenom bych poradil majitelům pekárny Moulinex základní program, 1500 g, největší propečení.

  • Arnošt Drozd | 4. 2. 2007 12:34

    Chléb se dá péct také jen z hladké - normální mouky, klasickým způsobem. Mouka, droždí (sušené - ekvivalentně normální), sůl, cukr, česnek nebo cibule ale také i můžeme přidat i malé čerstvé škvarky, kmín. Základ je při pečení v normální troubě potírat vodou, aby byla kůrka.Nesmíte se bát malinko experimentovat. Toť vše.

  • Danuše Bednářová | 12. 8. 2006 08:25

    Chleba mám vyzkoušený z mouky hladké pšeničné světlé a z žitné chlebové. Příště raději upřesním. Ale jsem přesvědčená, že použití hladké chlebové vůbec nic nebrání.

  • Anonym | 11. 8. 2006 22:04

    Jaké jsou , prosím , ty mouky?hladká- pšeničná chlebová a ta žitná také chlebová? Ty mám doma , tak je můžu použít? Díky

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:44

    To dělení cukru, soli a droždí je vyloženě pro domácí pekárnu - forma je hranatá, proto cukr a sůl do různých rohů. Chlebík se dá péct i klasicky, nicméně podle zkušeností se musí přidat tekutina a droždí.

  • Ivana Přikrylová | 9. 8. 2006 21:25

    Tento recept mě zaujal, ale nemám domácí pekárnu, dá se to upéci i jiným způsobem? Taky mi není jasné co to znamená do jednoho rohu sůl, do druhého cukr ... Jaký je postup pro pečení v běžné troubě? Díky za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Ocet Rostlinný olej Sůl Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Arabská rýže

Arabská rýže

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Lívance II.

Lívance II.

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
34
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Česnekový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact