Dnes jsem dělala a super. Udělám určo zas :)
Mám novou pekárnu TRION a dnes jsem prvně zkoušel upéct chleba, zezačátku se mi zdálo, že těsto ani nenakyne ale povedlo se, chleba je moc dobrý a určitě ho upeču příště znovu..
V návodu pekárny jsem četla, že se musí vždy dávat první tekutina a pak až suché přísady...tady je to naopak, tak to raději zkoušet nebudu, s pekárnou začínám..
Nás moc neoslovil, určitě už nebudu péct. Byl ne příliš měkký (ve srovnání s jinými recepty) a nikterak vláčný. Vzhledově pěkný, povedl se, ale jinak nic moc.
Dnes jsem ho pekla, dle rady jsem dala ne 500, ale 530g mouky. Byl naprosto úžasný. Soused který se stavil na kávu ho jedl místo zákusku na který knám normálně chodí.
Chlebík je velmi chutný a příjemně voní !!! Pekla jsem předevčírem a dnes už budu péci znova :-)
Dnes jsem pekla tento česnekový chléb.Byl to můj první pokus.Zdařilo se.Manžel je moc spokojený....miluje česnek,dala jsem ho tam pět stroužků.Nemá to chybu.
Já osobně jsem se moc těšila na tento chléb ale těsto nevykynulo a bylo dosti řídké
hned dneska to vyskušam už se těším
Je super. ;-) Jen jsem musel dat vic mouky (cca 550 g), aby testo nebylo moc ridke.
Ten chléb byl prostě úžasný . Byl to můj první pokus a moc se povedl. Spousta lidí mě odrazovalo od koupi domácí pekárny, že v tom není dobrý chleba, ele není to pravdou.Dala jsem jeden balíček droždí na 500 g mouky jak bylo uvedeno a neměla jsem ušatý.
Mám domácí pekárnu ETA 2149 Harmony a na program Klasik ten chleba byl moc tvrdý. Česněk miluji a tak budu zkoušet znovu, ale jiný program.
Máte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v klasické troubě-třeba horkovzdušné?Dík za info.
Před hodinou jsem ho dopekla a už téměř není.
Česnekový chléb jsem dělal příteli včera v hranaté formě na biskupský chlebíček, protože nám už došlo veškeré pečivo a do obchodu se nám nechtělo. Byl hrozně dobrý a zmizel raz dva, takže jdu honem dělat další várku :-)
Mám vyzkoušené sušené droždí určené na půl kila mouky. Nasypala jsem ho celý a chléb se povedl, rozhodně nebyl ušatý. Pokud mám droždí určené na kilo mouky, dám polovinu, což je přibližně jedna vrchovatá čajová lžička. Záleží asi i na druhu mouky... Zatím jdu cestou pokusu a omylu. Přeju hodně úspěchů s domácí pekárnou!
Nemyslím si, že je třeba se řídit tím, co je na sáčku!!! Pro pečení v dom.pekárně je třeba řídit se tímto:na 500g mouky / 1 čajová lžička droždí!Jinak bude chléb ušatý!!!
Při psaní tohoto receptu jsem netušila, že existují sušená droždí různá - jeden sáček na půl kila mouky a jeden sáček na kilo mouky. Takže je třeba se řídit tím, co se píše na sáčku a použít množství na půl kila mouky nebo samozřejmě je možné použít droždí čerstvé.
Zni to lakave,miluju cesnek v cemkoliv.. ;-) zkuim,i kdyz nemam pekarnu.Zadelam a upecu po taru v troube..Dam vedet,jak to dopadlo.Dik za inpiraci.
Nevím, zdá se mi toho droždí moc, nebude ušatý?