Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu, přidáváme smetanu. Před podáváním necháme dip v chladu proležet alespoň půl hodiny. Do dipu, pokud nemáme rádi pikantnější chutě, přidáváme zázvor s česnekem po troškách. Do dipu můžeme vmíchat i bylinky, například čerstvě posekanou petrželku nebo bazalku a tím udělat příjemnou obměnu.
2
Dip podáváme ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu či zelenině.
3
Pokud dip více rozředíme, můžeme ho použít jako zálivku zeleninových salátů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Diana
|12. 2. 2017 07:52
Perfektni¡!!!!!!!! Zadny majonezovy jed, kterym zabijite jidlo i sebe.
Jitka
|10. 3. 2016 12:19
Je perfektní <3
Jarmila
|7. 11. 2015 12:54
Dokonalá zálivka, jinou už skoro ani nedělám a navíc je to prospěšná věc plná vitamínů :-* Dávám na saláty nebo jenom na rajský a taky ke smaženému květáku a do té přidávám ještě trochu měkkého tvarohu.
Tereza
|23. 7. 2015 21:30
Dělám ho teď hodně často a dneska byl k obalenému květáku místo tatarky. LUXUS!!!!!
Veronika
|5. 6. 2015 18:49
Je to taaaaaaaaak dobré, že by se to dalo jíst i samotné :-)) Na salátu to nemělo chybu a zítra bude smažený květák plus toto místo tatarky. Už se nemůžu dočkat!!
Miroslava Lachoutová
|27. 9. 2014 15:59
Namíchala jsem vše tak jak je napsáno do stogramové lučiny. Bylo to neskutečně dobré a osvěžující. Vřele doporučuji a za sebe děkuji.