Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na čtvrtky pokrájené žampiony (lze použít i hlívu nebo hříbky), podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, kdy ke konci pečení vše zaprášíme moukou či solamylem, promícháme, dle potřeby podlijeme a ještě vše necháme krátce zapéct, aby se mouka provařila.
2
Podáváme s knedlíky, bramborem, gnocchi nebo bramborovými noky.
3
Přidání mouky nebo solamylu není nutné, záleží na každém, jakou chce mít konzistenci výpeku.
4
Pokud máme rádi bylinky, můžeme místo pepře použít majoránku, tymián nebo rozmarýn.