g
vepřová panenka
nebo krůtí či kuřecí řízky (prsní či stehenní)
sůl
pepř mletý
3
stroužek
česnek
dle velikosti, cca 2 -
1
lžíce
zázvor
nestrouhaný, cca
olej
1
ks
bílek
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, jemně naklepeme (stačí rukou), aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme.
2
1/ Nastrouhaný zázvor s česnekem smícháme na kašičku a maso s ní potřeme a necháme zakryté odležet alespoň hodinu, aby natáhlo chutě.
3
2/ Můžeme také umíchat marinádu z česneku zázvoru bílku a solamylu, do které maso namočíme a zrovna tak necháme odležet.
4
Medailonky pak smažíme zprudka z obou stran v rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Po vyndání medailonků přidáme do výpeku cca tři lžíce vody, kterou necháme krátce probublat. Podáváme s jakoukoliv bramborovou nebo zeleninovou přílohou či čerstvým pečivem. Sosem medailonky přelijeme.