ks
kuřecí paličky
nebo křídla, stehna, čtvrtky, případně celé naporcované kuře
sůl
1,50
lžíce
česnek
nastrouhaný nebo rozetřený
2
lžíce
zázvor
čerstvě nastrouhaný
2
lžíce
olej
4
lžíce
sojová omáčka
cca
máslo
nebo olej na vymazání
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí maso očistíme a potřeme marinádou umíchanou z česneku, zázvoru, oleje a sojové omáčky. Maso uložíme v misce na cca dvě hodiny (můžeme v chladnu nechat marinovat i přes noc, zakryté fólií), pak přendáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, marinádu z misky nalijeme ke kuřeti, maličko osolíme, přidáme pár lžic vody na podlití, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut (dle velikosti kuřecích dílů). Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
3
Naložené maso můžeme i grilovat.
4
Pokud máme rádi obalené kuře, můžeme klasicky obalit marinované kousky v mouce, vejcích a strouhance, dát na plech, zakapat olejem a upéct dozlatova.