Kuře naporcujeme, osolíme a potřeme kašičkou umíchanou ze zázvoru, česneku dvou lžic sojové omáčky a dvou lžic oleje. Necháme alespoň hodinu proležet. Vše naskládáme do pekáčku s kouskem másla a pokrájenou cibulí, podlijeme vínem nebo vývarem (vodou) a dáme péct zakryté do předehřáté trouby na cca 30-35 minut.
Pak odklopíme, trochu podlijeme, kuře obsypeme oloupanými hruškami bez jádřinců (klínky nebo kousky), které zakapeme sojovou omáčkou a dáme pod poklici ještě na 10-15 minut péct. Poté odklopíme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo šťouchanými brambory...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stáňa Samková
|16. 10. 2016 18:51
Vyzkoušeno k obědu s hérvábnou brkaší ze smetánky a bylo to výborné :-* <3
Katka
|24. 8. 2014 17:36
Hlásím, že jak to vonělo, tak i chutnalo. Bylo to bóžííííí.
Katka
|24. 8. 2014 12:08
Právě dopékám a voní to tu přímo božsky. Už se na něj těšíme, tak snad to klapne.
Lenka Kracíková
|11. 11. 2013 08:54
Pekla jsem včera k obědu kuře na zázvoru už poněkolikáté, ale s ovocem, respektive s hruškama poprvé a moc nám chutnalo! Tím pádem to taky nebylo poslední takhle upečené kuře, děkuji za výborný recept.
Míša
|5. 4. 2013 14:53
Kuře bylo výborné, nádech sladce pikantní, zas něco jiného a nového :-))))