• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso nejlépe libovější krkovice, může být i plec, kotlet...
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek dle velikosti 3 -
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 2
      dl červené víno
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • sádlo nebo olej
    • 30
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

1
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny odpočinout (můžeme si ho připravit den předem). Pekáč vymažeme sádlem (olejem), maso do něj položíme, kolem masa nasypeme oloupané celé brambory, které osolíme, jemně okořeníme tymiánem, vše zalijeme vínem, zaklopíme a pečeme na 200 stupňů cca 90 minut doměkka za občasného podlití dle potřeby (vínem nebo vývarem). Poté necháme maso v troubě krátce bez přikrytí zezlátnout. Po vyndání přidáme máslo, které necháme samovolně v horkém výpeku rozpustit. Maso krájíme až tak 5 minut po vytažení z trouby, aby se zatáhlo.
2
Plátky masa podáváme s bramborem, pokapeme výpekem a dozdobíme snítkou tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 24. 8. 2016 13:41

    Byl to naprosto luxusni obed pro ktery jsem nemusela nic moc udelat, protoze se to pak vsechno delalo samo a dohromady. Doporucuji.

  • Dana Jankovská | 27. 8. 2015 18:39

    Výborné! <3 Znamenitá pečeně s vynikající přílohou. Teď už mi chybí jen poděkovat za skvělý recept. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Máslo Sádlo Sůl Tymián Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

70
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
44
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
42
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
35
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a…
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová marináda
Česnekovo-zázvorová marináda
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact