• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso nejlépe libovější krkovice, může být i plec, kotlet...
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek dle velikosti 3 -
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 2
      dl červené víno
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • sádlo nebo olej
    • 30
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

1
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny odpočinout (můžeme si ho připravit den předem). Pekáč vymažeme sádlem (olejem), maso do něj položíme, kolem masa nasypeme oloupané celé brambory, které osolíme, jemně okořeníme tymiánem, vše zalijeme vínem, zaklopíme a pečeme na 200 stupňů cca 90 minut doměkka za občasného podlití dle potřeby (vínem nebo vývarem). Poté necháme maso v troubě krátce bez přikrytí zezlátnout. Po vyndání přidáme máslo, které necháme samovolně v horkém výpeku rozpustit. Maso krájíme až tak 5 minut po vytažení z trouby, aby se zatáhlo.
2
Plátky masa podáváme s bramborem, pokapeme výpekem a dozdobíme snítkou tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 24. 8. 2016 13:41

    Byl to naprosto luxusni obed pro ktery jsem nemusela nic moc udelat, protoze se to pak vsechno delalo samo a dohromady. Doporucuji.

  • Dana Jankovská | 27. 8. 2015 18:39

    Výborné! <3 Znamenitá pečeně s vynikající přílohou. Teď už mi chybí jen poděkovat za skvělý recept. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Máslo Sádlo Sůl Tymián Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Božský koláč

Božský koláč

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

167
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
160
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
149
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
128
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
90
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a…
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová marináda
Česnekovo-zázvorová marináda
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact