• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Napište svůj komentář k receptu

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso nejlépe libovější krkovice, může být i plec, kotlet...
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek dle velikosti 3 -
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 2
      dl červené víno
    • brambory oloupané, pro 4 osoby
    • sádlo nebo olej
    • 30
      g máslo cca

Postup přípravy receptu

1
Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny odpočinout (můžeme si ho připravit den předem). Pekáč vymažeme sádlem (olejem), maso do něj položíme, kolem masa nasypeme oloupané celé brambory, které osolíme, jemně okořeníme tymiánem, vše zalijeme vínem, zaklopíme a pečeme na 200 stupňů cca 90 minut doměkka za občasného podlití dle potřeby (vínem nebo vývarem). Poté necháme maso v troubě krátce bez přikrytí zezlátnout. Po vyndání přidáme máslo, které necháme samovolně v horkém výpeku rozpustit. Maso krájíme až tak 5 minut po vytažení z trouby, aby se zatáhlo.
2
Plátky masa podáváme s bramborem, pokapeme výpekem a dozdobíme snítkou tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-tymiánová krkovička

Houbovo-tymiánová krkovička

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách - pečené

Česnekovo-zázvorové kuře na hruškách …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 24. 8. 2016 13:41

    Byl to naprosto luxusni obed pro ktery jsem nemusela nic moc udelat, protoze se to pak vsechno delalo samo a dohromady. Doporucuji.

  • Dana Jankovská | 27. 8. 2015 18:39

    Výborné! <3 Znamenitá pečeně s vynikající přílohou. Teď už mi chybí jen poděkovat za skvělý recept. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Česnek Máslo Sádlo Sůl Tymián Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
37
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
19
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře
17
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

Exmilenec Žilkové Josef Holomáč: Drama ve Vietnamu! Proletěl kabinou autobusu

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Co znamenají sny o vypadaných zubech? Lidé se bojí, že někdo z rodiny umře

Další doporučené recepty:

Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová krémová polévka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová omáčka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-sýrová pomazánka
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a…
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová játra
Česnekovo-zázvorová marináda
Česnekovo-zázvorová marináda
  • Recepty.cz
  • Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact