g
čerstvé houby
- očištěné, pokrájené a povařené, nejlépe lesní
2
ks
cibule
80
g
uzený špek
jemně pokrájený
1
lžíce
olej
150
g
anglická slanina
nebo moravská, vahalova... - libovější
5
stroužek
česnek
+ na dozdobení
vepřový vývar
nebo bujon
hladká mouka
na zahuštění (nebo jíška)
Postup přípravy receptu
1
Na oleji a pokrájeném špeku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Na ní pak necháme dozlatova orestovat osolené a opepřené maso pokrájené na kostky. Pak přidáme krátce orestovat pokrájenou slaninu. Dále přidáme připravené houby, rozetřený česnek, drcený kmín a vývar dle potřeby. Necháme dusit do změknutí masa, občas promícháme a dle potřeby podléváme. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo jíškou a vše necháme provařit. Guláš ještě případně dochutíme, solí a pepřem.
2
Guláš podáváme dozdobený slabými plátky česneku s knedlíkem, rýží, noky, těstovinami nebo čerstvým chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stáňa
|22. 3. 2016 09:53
Výborný a skvěle ochucený. Houby jsem dávala poslední zamražené z vlastních zásob.
Miroslava Vaňková
|23. 8. 2014 17:06
Naprostá pohoda, rychle a luxusně navařeno pro bandu jedlíků co se mi dneska vrátili ze soustředěni. Panečku těm chutnalo! Dík za recept, já dělala jednou tolik a nezbylo nic. :-D