g
vepřové maso
(plec, kýta) nebo maso kuřecí či krůtí
1
ks
fenykl
- větší bulva
2
stroužek
česnek
nasekaný
3
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
olej
pepř mletý
a sůl
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Fenykl očistíme, pokrájíme na nudličky a přidáme k masu s nasekaným česnekem, vše zalijeme lžící oleje, sojovou omáčkou a opepříme. Promícháme, zaklopíme a necháme v chladu nejlépe do druhého dne odpočinout.
2
Pak si na pánvi s troškou rozpáleného oleje za občasného promíchání směs osmažíme dozlatova, ke konci dochutíme dle vlastní chuti solí nebo sojovou omáčkou a podáváme.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.