• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
Napište svůj komentář k receptu

Česnekoví slimáci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
Česnekoví slimáci
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      cukr
    • sůl
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      ml rostlinný olej
  • Náplň
    • 10
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce Na potření
    • 150
      g máslo kravské

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným nadrobno) a solí. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní, poté zavineme jako závin a krájíme střídavě šikmo, aby nám vznikly trojúhelníky.
2
Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem, sezamem, nebo oběma naráz. Dáme péct do vyhřáte trouby. Nejlepší jsou ještě teplé, mizí z mísy kosmickou rychlostí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 10. 6. 2014 22:07

    Máslo kravské ;-) sorry,nedalo se oddolat <3

  • allena89
    allena89 | 9. 6. 2014 13:37

    Výborné!!! Neměla jsem mléko, tak jsem ho nahradila vodou a jedním vajíčkem. Pokládala jsem na půlku šunku a na druhou salám a sypala kmínem a sezamovým semínkem. Musím říct, že na druhý den jsou ještě lepší.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 6. 2011 19:39

    ...nejrychleji mizí ještě vlažné, druhý den už si jich nikdo moc nevšímá ;-) :-D ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:19

    Já tomu říkám česnekové trojúhelníčky, těsto posypávám lněným semínkem, sezamovým nebo i slunečnicovým. Je to dobré čerstvé k vínu, studené už to není ono ;-) foto přiloženo

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 07:46

    Kristak - promiň, nevšimla jsem si dotazu. Ale Nnln psala správně - je to jen aby vzešlo droždí. Asi to neměším a dávám taky od oka... jinak autor receptu nejsem, jen autor fotky :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 19:15

    jdu to péct, tak to dám podle oka :-)

  • nnln | 4. 6. 2011 14:38

    nejsem autor, ale je to jen na kvásek tak nejspíš jen 2 lžičky. ale prosíme o opravu :-)

  • Kristalka | 4. 6. 2011 14:11

    Mám dotaz, v receptu je uvedeno...cukr 2...takže nevím 2 čeho, tyhle slimáky už jsem pekla a nevím, jestli od té doby byl recept nějak upravován.

  • Tereza T
    Tereza T | 2. 3. 2011 17:39

    Opraveno, díky.

  • Q | 2. 3. 2011 09:57

    Děkuju, to je dost podstatný rozdíl, jestli 1 olej nebo 1 dl oleje :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 21:51

    Tak tohoto nedostatku jsem si nevšimla, já to poprvé pekla ještě "za stara" a pak už jsem měla recept uložený u sebe v PC a to že tady chybí množství ingrediencí..... Já mám psáno 100 ml oleje a 150 g másla.......

  • Q | 1. 3. 2011 15:04

    Můžete upřesnit množství oleje, je uvedeno 1 rostlinný olej, to je 1 litr? Nebo 1 láhev? Jsou i láhve 0,7 l. A máslo do náplně - množství není uvedené, vůbec neodhadnu, kolik asi mám použít.

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 3. 2011 14:12

    Zdeni - přesně - celou roládu přenesu na plech, šmik-šmik udělám střihy, potřu vajíčkem, peču. Když nedostřihnu až dolů, nic tak hrozného se neděje - při pečení se troúhelníky jakoby rozchlípnou od sebe a nespečou. Po upečení nechám vychladnout a rozlámu podle těch střihů na mísu to, co se zrovna sní - co se nechá třeba do zítra, necham v celku, neokorává to. Ale ono to "do zítra" většinou nevydrží :-) :-) :-). Jak to dopadne - vidíš na výsledné fotce. U nás velmi oblíbené a velmi jedlé i mezi známými (viz moje komentáře níže - vloni v létě).

  • Zdena z JM | 1. 3. 2011 11:43

    Simčo, ty nastříhané trojúhelníky necháš takto u sebe a dělíš od sebe až po upečení ?Nespeče se to?

  • Romana Jiroušková | 23. 9. 2010 11:02

    Pekla jsem je již dvakrát, pokaždé sklidili úspěch. Kromě česnekového másla, ještě před rolováním, pokladu šunkou, nebo plátkovým sýrem. Zkoušela jsem i plátky hermelínu, také dobré, ale vytéká.

  • Simča Sládková | 28. 6. 2010 20:30

    Jo jo, pokladla jsem šunkou před rolováním :-). Pak česnekové pomazání a pak srolovat... MŇAM!!!!!!! Dnes jsem byla na zkoušce sboru, kam jsem toho včera donesla haldu a přinesla jsem namnožený recept. Měla jsem to vytisknuté 10 x a bylo to málo :-).

  • zdenka supolova | 27. 6. 2010 21:51

    A když pokladete salámem nebo slaninou a sýrem před rolováním pak je to mana nebeská.Ale i bez náplně jsou výborní-ti slimáci.

  • Simča Sládková | 27. 6. 2010 20:40

    Jedinečné, úžasné, fantastické!!!!! Doma jsem to překřtili na "dračí zuby" a pekla jsem to dnes na takové posezení s přáteli. Upekla jsem to ze 2 kilo mouky a JE TO PRYČ!!! Malou vychytávku: dílky na plechu jsem stříhala nůžkami (rolády jsem položila na plech a zvrchu drženými nůžkami jsem dělala střihy). Při použití nůžek se nevymáčkne náplň z roládky... Před pečením jsem nechala na plechu 10 minut dokynout, pak jsem pekla na 200°C asi 25 minut.

  • Hela - | 24. 5. 2007 18:07

    Vynikající, dávám 1. Nekrájela jsem šikmo, ale kolečka jsem krájela nití jako knedlík, pak se nesplácnou jako při použití nože. Koneček těsta jsem vždy založila dospod, aby se roládka nerozmotávala. Po upečení jsem ochutnala, ale nebylo to moc výrazné (asi teď na jaře už nemá česnek ty grády). Tak jsem rozpustila ještě trochu másla a prolisovala do něj další česnek a tím jsem potřela horké upečené pečivo. No, k nám upíři určitě nepříjdou!

  • Marketa | 16. 4. 2007 17:58

    Presne tak, zaroluje se jako rolada a pak nakraji nasikmo. Nedelejte ty trojuhelniky ostre, jinak se maji tendenci pri peceni rozevirat. a mate pravdu, meli by to byt sneci, ale mam manzela slovaka a ve slovenstine je snek slimak, proto tomu rikame takhle.

  • Ivana Přikrylová | 16. 4. 2007 16:53

    Takže pokud se těsto roluje, tak by v názvu spíš mělo být šneci a ne slimáci (kteří nemají ulitu).

  • Jitka B. | 16. 4. 2007 12:49

    Nejsem autor, ale dělám něco podobného, takže ano, zaroluje se jako roláda. Vložila jsem velmi podobný recept pod názvem Kynuté koláče bez kynutí, to jde nasladko i s velmi podobnou česnekovou náplní (přidávám ještě vejce a koření, třeba vegetu). Tím, že těsto nekyne, se ušetří čas.

  • Gábina Houšková | 16. 4. 2007 11:01

    Chápu to dobře, že se to zaroluje jako roláda?

  • Zdenka Korábová | 16. 4. 2007 09:58

    výborný nápad, vyzkouším a už mě napadá celá řada dalších slaných náplní - rybí, picová, s uzeným , zeleninová , sýrovo tvarohová atd atd. dalo by se prokombinovat celé pohoštění- zkusím včetně sladkých náplní

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Churros

Churros

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Virgin mojito
Virgin mojito
21
Těstovinový salát z grilu
Těstovinový salát z grilu

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky s vejci - smaženice
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-eidamová pomazánka
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
Česnekovo-houbové maso zapečené s…
  • Recepty.cz
  • Česnekoví slimáci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact