Maso použijeme dle chuti - vepřové, kuřecí(prsa), hovězí, které nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Plátky potřeme z jedné strany česnekovou pastou, poklademe plátky slaniny a pevně svineme. Závitky zajistíme provázkem nebo jehlicí proti rozmotání a trochu osolíme(uvnitř závitek nesolíme, pasta i slanina jsou slané). Na oleji zprudka ze všech stran osmažíme dozlatova, pak do výpeku nasypeme vrchovatou lžičku hladké mouky, kterou necháme zpěnit, podlijeme vývarem(nebo vodou a půl kostky bujonu), zamícháme a dusíme doměkka. Během vaření hustotu omáčky redukujeme - buď podléváme nebo necháváme vyvařit.
2
Z hotových závitků sundáme nit nebo vyndáme jehlice.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, knedlíkem, těstovinami.
výborné a snadné, povedlo se, podávala jsem s kolínky...
Pajaja
|21. 8. 2012 11:50
Tak toto jídlo s přidáním kysaného zelí do závitku u nás nazýváme Záhorácký závitek a je to výborné. Ale tím, že to znám s tím zelím bych to bez něj nezkoušela jako samostatný pokrm. ;-)
Cardová
|13. 7. 2012 09:11
Výborné <:-) , česnek jsem dala už náš letošní, aby měly šmrnc :-P .
iveta
|29. 1. 2012 00:06
mňam, miluju masíčko s omáčkou a k tomu bramborovou kaši ;-)