lžička
mletá sladká paprika
nebo v kombinaci s pálivou
1
lžička
medvědí česnek
sůl
pepř mletý
80
g
hladká mouka
cca
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na tenčí plátky, které naklepeme, po stranách nakrojíme, jemně osolíme a opepříme. Z mléka (piva), papriky, medvědího česneku (nebo jiných bylinek dle chuti), nastrouhaného česneku, vejce a mouky se solí a pepřem vymícháme hustější těstíčko, ve kterém plátky masa obalíme a ihned smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme příliš brzy, aby se stačilo těstíčko propéct a neodtrhlo se od masa.
2
Podáváme s bramborovou kaší, dýňovým pyré, bramborem, šťouchanými brambory, se zeleninovým salátem nebo pečivem a sklenicí chlazeného piva.