Cibuli oloupeme,nakrájíme na kolečka, česnek rozebereme na stroužky a také oloupeme. Do sklenice skládáme okurky, prokládáme cibulí, česnekem, přidáme snítek kopru a kdo má rád ostré - 1 feferonku. Zalejeme vařícím nálevem a zavíčkujeme. Tyto okurky podávám jako delikatesu.
Tento recept určitě nepatří do kategorie"zdravě a chutně",ale do kategorie "zavařujeme".Nevím,co si mám představit pod pojmem 4 svazky česneku.Původně tam bylo 4 paličky česneku.A ocet patří do nálevu.Díky za opravu.
Petra Plevová
|9. 7. 2006 16:16
Děkuji.Okurková sezona se blíží,určitě vyzkouším.
Zdena z JM
|3. 7. 2006 06:31
Nechávám je proležet tak jako klasické okurky-minimálně 3 týdny a vydrží do jara.
Petra Plevová
|24. 6. 2006 18:14
Můj manžel miluje nakládané kyselé okurky a tak mě Váš recept zaujal.Zajímalo by mě,za jak dlouho jsou proleželé a jak dlouho vydrží,když vlastně nejsou sterilované (samozřejmě,pokud je manžel nespořádá dřív)
Zdena z JM
|23. 6. 2006 11:12
Ano,přesně tak.Omlouvám se za ten slangový výraz.
Anna
|23. 6. 2006 10:52
Dotaz-4 pálky česneku předokládám, že jsou 4 paličky?