ks
kuřecí maso
řízek (nebo stehýnka, případně rozporcované kuře)
brambory
sůl
pepř mletý
česnek
tatarská omáčka
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupat, nakrájet na kolečka, promíchat se solí a s utřeným česnekem a dát do zapékací mísy. Kuře osolit, opepřit (kuřecí řízky naklepat) a potřít česnekem, maso naskládat na brambory a dát péct do trouby cca na 30 minut. Až česnek zhnědne, vše potřít tatarkou a nechat zapéct, aby tatarka zhnědla.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|18. 11. 2005 23:18
Lenko, salmonela je z vajíček nedostatečně tepelně upravených, ne naopak. Majonéza jsou vajíčka s olejem,proč by se nemohla upéct? Majolka se dává i do kynutých buchet. V tatarce je něco navíc, ale tepelnou úpravou se do majonézy, kde salmonely nejsou, rozhodně nedostanou. Mimochodem průmyslově se majonéza vyrábí z vajec už tepelně zpracovaných.
Lenka
|18. 11. 2005 21:44
Ta tatarka se mi nějak nezdá, podle mě by se také neměla vůbec tepelně upravovat, vždyť to je tak na salmonelu.
wona
|18. 2. 2005 19:27
Ja to pecu v horkovzdusny troube a nic se nepripaluje. Kdyz chcete, dejte si tam maslo nebo co. A ta tatarka je na tom fakt mnamka.
Alena
|18. 2. 2005 13:48
Možná by bylo dobré to trochu podlít vývarem nebo vodou, aby se to nepřipálilo, nebo tam dát trochu másla ? peče se to jen tak nasucho opravdu ? Nevím jakou má chuť opečená tatarka do hněda, ta myslím by se neměla vůbec tepelně zpracovávat, zkuste se ještě zamyslet "Wona -" a napište jestli je to k jídlu...