Kuře rozčtvrtíme. Česnek rozmačkáme a dobře promícháme se solí a pepřem. Touto směsí potřeme kuře pod kůží, kůži zvenku potřeme olejem a osolíme.
2
Necháme v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Za občasného podlití vodou nebo vývarem upečeme. Zpočátku přikryté, poslední asi půl hodiny odkryté, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
3
Podáváme obložené dušenou zeleninou. Jako příloha se hodí brambory na jakýkoliv způsob.
kůže se dá snadno nadzvednou a při rozčtvrcení to jde úplně jednoduše, naopak takhle namarinovaný kuře pěkně chytne chuť toho česneku ;-)
Gábina H
|15. 5. 2007 09:38
Evo, já peču kuře celkem asi 1-1,5 hod při 150. Tedy dle návodu pečte nejméně půl hodiny přikryté a déle pečte odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Hotové kuře by mělo mít zlatavou kůrčičku a maso by mělo jít lehce oddělit od kostí.
Eva Polesová
|14. 5. 2007 16:48
Poprvé peču maso a nevím jak dlouho mám to kuře péct a jak poznám,že je už hotové?.