jíška
nebo hladká mouka rozmíchaná s troškou studené vody
0,50
l
vývar
cca
Postup přípravy receptu
1
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a pokmínujeme je. Na rozpálené pánvi nebo v kastrolu si necháme vysmažit drobně pokrájený špek či slaninu, na které kotlety osmažíme z obou stran dozlatova. Pak přidáme ke kotletám nasekané očištěné stroužky česneku, krátce je osmažíme a necháme rozvonět, poté přilijeme vývar a dusíme pod poklicí do změknutí masa. Vývar dle potřeby můžeme během dušení přilít.
Když je maso měkké, vyjmeme ho stranou, vývar zahustíme jíškou osmaženou z másla a hladké mouky dorůžova (množství dle potřeby) a necháme provařit. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit či opepřit dle vlastní chuti a vrátíme do ní plátky masa.
3
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem, bramborovou kaší, rýží, noky...