V misce vyšleháme vejce s rozetřeným česnekem, muškátovým květem, solí a pepřem, přidáme strouhanku a změklé máslo a ze všeho vypracujeme hladkou hmotu, ze které děláme asi centimetrové kuličky nebo mokrou lžičkou vykrajujeme malé nočky, které házíme do polévky.
2
Po vyplavání vaříme cca 4 minuty, ale nejlepší je jednu kuličku vyndat a ochutnat.
3
Používáme do zeleninových polévek nebo masových vývarů.
...tak to by mě nenapadlo :-\ ...zní to jako výzva ;-)
Silva
|7. 7. 2014 22:48
Výborné nejen do zeleninové polévky. Děti mně poradily, je můžu dát k pečenému bůčku místo ,,normálních" knedlíků - super
Alena Nerudová
|11. 4. 2014 11:52
Jednoduchá a moc dobrá zavářka, dělala jsem vývar z kuřecích hřbetů a výborně se do něj hodila. Kouličky málem všechny spořádaly děti a my jsme jen stěží ochutnali, ještěže bylo v polévce i maso a zelenina :-D . Děkuji