• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Česnekové kapsy
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové kapsy

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 65
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové kapsy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek vepřové maso Nebo kuřecích prsíček
    • česnek
    • majoránka
    • anglická slanina
    • hermelín Nebo Niva
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.
2
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy, podlijeme troškem vody a dusíme do měkka. Šťáva se popřípadě dochutí solí, sojovou omáčkou atd. Podáváme s brambory nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunkové kapsy se špenátem

Šunkové kapsy se špenátem

Kuřecí řízky (kapsy) po italsku

Kuřecí řízky (kapsy) po italsku

Rožnovské kapsy

Rožnovské kapsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šolim | 20. 8. 2023 12:07

    Výborné

  • romanika
    romanika | 13. 10. 2012 09:16

    Dělala jsem je včera a dovnitř zabalila nivu, byly výborné.

  • KALDA | 30. 9. 2011 15:12

    moc dobre akorat sem podleval piveckem :-)

  • Veronika | 30. 8. 2011 11:47

    Zdravím :-) tento receptík dělám také,ale dávám šunkový salám-nivu ,goudu a hermelin..Maso solím pepřím, zabalím a dávám péct na másle ..Dělám to s kaší nebo bramborem..Receptík je to opravdu mooc dobroučký.Všichni si na něm moc pochutnáme .. Hezký den :-)

  • Veronika | 30. 8. 2011 11:43

    Zdravím

  • pe3
    pe3 | 10. 4. 2011 13:41

    Připravovala jsem z vepřové kotlety a musím dát také za jedna! :) Jen už nebylo třeba to nakonec dusit a omáčku jsem udělala dle sebe-mě sice nakonec nechutnala,ale ostatním ano,takže i tak úspěch :-D

  • Zdenka | 15. 1. 2011 11:20

    Musím říct že to bylo užasný,děti i přítel byli překvapený jaká je to dobrota. <3 Dávám samozřejmě za 1

  • Ladia
    Ladia | 28. 10. 2010 16:00

    1

  • Soňa Šeflová | 16. 5. 2010 13:48

    Naprosto vynikající_akorát jsme neměli slaninu tk jsme místo ní,dali vysočinu a bylo to naprosto vynikající..Zaslouží 1*

  • Hana Machulková | 6. 3. 2010 11:32

    Trošku jsem recept pozměnila. Závitky jsem dala do pekáčku na máslo a pekla v troubě, bez cibule a byla to opravdu dobrota!!

  • Lenka Vondráčková | 1. 3. 2010 17:26

    tento recept taky znám, jednoduchý, zapamatovatelný a hlavně moc moc moc dobrý...dávám 1 :-)

  • Radka Křížová | 2. 8. 2009 13:07

    vynikající jídlo. dělala jsem z krůtích prsíček. jako příloho jsem dělala opečený brambory s provensálským kořením celý vaření trvalo kolem hodiny a to největší brzda byly ty brambory:-)

  • Dagmar Hubková | 5. 6. 2009 11:11

    Já teda musím říct že jsem se napoprvé držela receptu (dělala jsem plátky z kýty) a že je to opravdu moc dobré. Chlap má takovýhle jídla moc rád. Příště to zkusím s tou smetanou..

  • Jana Řezníčková | 2. 3. 2009 08:14

    Tyhlety "náhodné recepty" jsou vynikající nápad, protože mně vždycky připomenou spoustu receptů, na které jsem už za ty tři roky, co navštěvuji tyto stránky, zapomněla a krásně mi připomenou ty recepty,které rodině chutnají a už jsem je dlouho nedělala. Česnekové kapsy jsou jedny z nich.... v neděli zopakuji, už se těším.

  • Jana Nevolová | 23. 8. 2008 13:25

    Bylo to výborné! Vyzkoušeli jsme se smetanou a nivou, jako příloha bramborová kaše...a moooooc jsme si pochutnali!!!

  • Pavla Kalinová | 19. 4. 2008 17:11

    Dávám za jedna. Měly jsme s mamkou k nedělnímu obědu.Do výpeku jsem přidala smetanou abych měla smetanovou omáčku,kterou máme moc rády a bylo to opravdu famozní.

  • Alja | 6. 4. 2008 21:47

    Dělala jsem jako slavnostní večeři pro kamarády s hermelínem a na pivu. Sama maso nejím, tak musím věřit jim, že to bylo famózní!!! Moc děkuju za recept a dávám jedničku.

  • Darina Kašpárková | 11. 9. 2007 08:01

    Bylo to vynikající. Zapekla jsem to se šlehačkou. Jako přílohu jsme měli americké brambory. Všem doporučuji!!!

  • Darina Kašpárková | 10. 9. 2007 22:52

    Je to vynikající. Moc nám všem chutnalo. Zapekla jsem je se smetanou a dali jsme si jako přílohu americké brambory. Všem můžu jen doporučit.

  • Petra Kašpárková | 6. 4. 2007 08:11

    Já tento recept taky chci zkusit v pondělí na velikonoce a chtěla bych to zapéct s tou smetanou. Myslíte, že když budu dělat cca 7 závitků tak stačí 2x 200 ml smetany? Děkuji za odpověď.

  • Praksinová Zdena | 22. 3. 2007 12:37

    Ještě mám boule za ušima!Moc dobré!

  • Sarka Honzakova | 3. 2. 2007 14:03

    Tak to byla chutovka. Dnes jsem to udelala k obedu (z kurecich prsicek a hermelinu) a kdyz jsem se ptala dcery, zda je to dobre, rekla, ze neni :-O Pry je to vynikajici :-D Manzel to bude mit az k veceri, snad mu to bude chutnat tak jako me a dceri.

  • Lenka | 20. 1. 2007 11:41

    Vyberne delala jsem s bramborovymi noky, davam jednicku

  • Hana Rožníčková | 4. 1. 2007 05:30

    Kdo máte římský hrnec, zkuste v něm, nic nemusíte podlívat, pustí to šťávu samo .

  • Minutovka | 3. 1. 2007 19:23

    Moc jsme si s manželem pochutnali. Závitky jsem dala do zapékací misky a pod ně dala trochu sádla a cibuli, aby nebyly suché. Cibule pustí štávu. Také jsem je trochu podlila vodou.Dělala jsem je 1hod. při 200 stupních. 10min před koncem jsem je posypala nivou.

  • jahan | 25. 10. 2006 12:07

    je to chudeeeeeeeee

  • Jennifer R. | 19. 10. 2006 15:03

    Vyzkoušela jsem variantu podle paní Dany se smetanou a zapečený v troubě. Musím říct, že sme se všichni oblizovali. Chutě k sobě pasovaly,maso bylo štavnaté a smetanová omáčka byla výborná k pečeným bramborům. Výtečný nevšední recept !

  • david | 1. 9. 2006 15:14

    až na to že hermelín vyteče tak to ujde.

  • Dana Danová | 10. 8. 2006 15:02

    Nemají chybu!Jenom jsem je zabalila a dala do zapékací misky dala na každý zavitek plátek slaniny a polila smetanou.Zeťák i talíř vylízal abych prý neměla nádobí když jsem tak dobře uvařila!

  • Markéta | 2. 8. 2006 09:32

    Kapsy jsem udělala o víkendu k obědu a moc nás nenadchli. Česnek přebil všechnu chuť.. :o(

  • Andrea | 26. 7. 2006 17:06

    Pouzila som Brie (Hermelín ani Niva sa tu nepredávajú).Syr nevytiekol, vôbec som nepouzila spáratká, ale este dnes z nasich pórov vychádza zápach za cesnakom. Jedlo nemalo mimoriadny úspech. Tu sa pripravuje nieco podobné, mäso uz je tak nakrájané, aby sa dalo plnit (len sunka a syr, alebo len sobrasada). Ak sa este obalí v trojobale, tak podla nás je daleko chutnejsie a má menej cholesterolu a soli (sunka aj syr bez soli).

  • Anonym | 25. 7. 2006 11:36

    Není tam prílis soli? Sul, slanina, Niva, opet sul?

  • Jana z VM | 25. 7. 2006 07:44

    Tak co, Lenčo, chutnalo?? Tento recept je výborný a dělám jej opravdu dost často. Moc celé rodině chutná. Doufám, že i u Vás sklidil úspěch !!

  • Michaela Atherton | 21. 7. 2006 16:46

    Pouzila jsem Camembert misto hermelinu, ten nesezenu, ale chut byla vyborna. Jen mi syr trochu vytekl z kapes ven. Me to ale nevadilo, jelikoz jsem je delala na alobalu v troube. Manzel nema moc stavy a vypeky rad, tak jsem to delala jen tak a pak polila granulovanym Gravy.

  • lenča | 19. 7. 2006 22:19

    tak se na to taky dám.Vždy se dívám,zda uvedenýpokrm již vyzkoušela paní Jana z VM,ta má vždy dobrý odhad na dobrý recept,tak uvidím.

  • Zuzana Scotka | 13. 7. 2006 00:50

    Vyborne!!!! Do stavy pri duseni jsme pridali jeste trosku piva a vysledek je opravdu moc dobry. Priste musime zkusit s knedliky. Dekujeme Zuza&Robert z NYC.

  • Maruš | 26. 6. 2006 22:09

    Moc dobré masíčko.Česnek jsem smíchala s hořčicí,natřela na plátek masa+niva.Dělám závitky.posypu drc.kmínem,omotám hrubší nití.Máme rádi i s brambor.knedlíkem a zelím.Někdy zahustím šťávu moukou a k tomu houskové knedlíky.

  • Stanislav J | 11. 5. 2006 22:57

    Vynikajicí,jako od profesora s Bubenče :-)

  • Ilona Čihařová | 5. 4. 2006 10:03

    Opravdu velmi chutné, přítel se jen olizoval. Jako přílohu jsem udělala americké brambory. Dávám 1*

  • Lydie Balcarová | 31. 3. 2006 22:22

    Opravdu vyníkající recept....po zabíjačce pořád musím vymýšlet nové recepty z vepřového masa...a tento je velmi dobrý..děkuji

  • Martina S. | 28. 3. 2006 15:05

    Je to výborné, velice dobré, chutná celé rodině. Ale líbat s někým bych se dnes tedy nemohla. Dávám 1.

  • Jana z VM | 6. 3. 2006 08:14

    Tento vynikající recept jsem opět vařila, tentokrát jsem kapsy více očesnekovala a dala tři druhy sýru, opekla na pánvi, vydělala, opekla hodně pórku s cibulí a všechno dala na plech, trošku podlila a zadělané lehce dusila. Udělala se moc dobrá šťávička plná cibule a pórku - to se krásně rozdusilo, prostě paráda. K tomu jsme měli opečené plátky brambor a salát z čínského zelí s koprem (moc dobrý salát, ten kopr udělá zázraky).Díky ještě jednou za super recept !! Škoda, že nemůžu dát znovu za 1 !!

  • Eva Furianová | 15. 2. 2006 16:56

    Janičko, výborný recept, ale aby mi syr nevytiekol, dovolila som si tie placičky dať do pekáčka a ešte na vrch posypať najemno pokrájaným pórkom a slaninkou (trocha viacej) a dala zapiecť do rúry.K tomu americké zemiaky a miešaný šalát..Musím povedať..mňam.-))Dávam 1.

  • Dáša Holubcová | 6. 2. 2006 13:53

    Tento víkend jsem dělala a musím říct, že jsem si u přítele zase šplhla, výborné dávám 1*

  • Jana H. | 27. 1. 2006 11:13

    Dík za pochvalu, vždycka potěší.I nám moc chutnají. Jana H.

  • Karel Folta | 26. 1. 2006 13:18

    Dnes jsme zkusili Váš recept. Vyvolalo to v nás veliký úspěch. Tento recept je určitě k dalšímu doporučení. Zdravím sváteční kuchaře.

  • Jaroslava Caler | 12. 12. 2005 20:43

    Vsechny recepty na teto strance mne inspiruji a pomahaji udrzovat ceskou tradici. Tento byl super! Na Aljašce všem moooooooooooc chutnalo:-)

  • Ladka | 9. 12. 2005 21:25

    Mně to taky nevyteklo, ale česneku na náš vkus mnoho , takže bez česneku super !

  • Jana z VM | 28. 11. 2005 07:12

    Tak mně z kapes nic nevyteklo, udělala jsem z masa - kotlet - takový raneček a spíchla jehlicí na maso. dala jsem oba druhy sýrů a do cibule pod maso, kterou jsem nakrájela na tenčí plátky, ještě zbytek slaniny na proužky. K tomu zeleninový slalát z čínského zelí, okurky a paprik, opečené brambory, mno ! Bylo to FAMÓZNÍ !!!!!Je to proště jednička jak vyšitá !! Díky za perfektní recept !!

  • Simona | 28. 11. 2005 03:50

    Opravdu velmi dobre. Priteli to natolik chutnalo ze hned volal jeho mamce aby ji mohl dat recept.Dekujeme, moc nam to chutnalo.....

  • Jana Hamalová | 24. 11. 2005 15:43

    Pořádně zabalit do anglický slaniny.Udělat váleček a ten dát do té kapsy a kapsu pěkně spíchnout . Jinak mě to také trochu vyteklo. Nechte si chutnat. Jana H.

  • kutil | 24. 11. 2005 07:58

    ,,Mňam,, , miluji česnekovou přichuť a kombinace s opečenou slaninou dodá tu spravnou šťavu a chuť a prostupuje celým kouskem masa. Jen pozor na kolegině v práci, aby vám druhý den nevycetli to česnekové aroooma, které tak nesnáší.... Proto se nemohu dočkat pátečni večere, kdy si ten svuj kousek poradně okorenim podle vlastni chuti jak to ma být!!!

  • mlsoun hladný | 23. 11. 2005 19:11

    Je to mňamka, jenom bych prosil autorku aby prozradila kouzlo, jak jí ten hermelín udrží v kapse.Mně to vyteklo do omáčky a ta byla super, ale pochopil jsem, že by ten sýr měl zůstat tak nějak uvnitř.

  • Markéta N. | 21. 11. 2005 14:54

    Dělala jsem z kuřecího (je rychlejší) a plnila hermelínem baleným ve slanině a moc jsme si pochutnali. Navíc jsem pozvala tchyni, takže jsem si i šplhla. Prohlášila, že nic lepšího nejedla. Podle mého názoru by se dal použít jakýkoli sýr, klidně i taveňák.

  • Eva Brudnová | 20. 11. 2005 16:34

    Je to super,druhý den ještě lepší!

  • Anonym | 17. 11. 2005 23:12

    Tak jsem to vcera udelala a s manzelem jsme si skvele pochutnali, kdyz uz jsem nemohla, tak mi kradl z talire:-).

  • Štefan Z liptova | 17. 11. 2005 12:53

    Tento recept je vynikajúci.Pre seba som ho mierne upravil(nesmiem slaninku-škoda),použil som šunku, nivu a údený liptovský sýr=hotová báseň. Ďakujem.

  • Zdena z JM | 14. 11. 2005 07:20

    Dělala jsem to z kuřecích prsíček,plnila nivou a moc jsme si všichni pochutnali.Dávám za jedna.

  • Katka P. | 12. 11. 2005 20:42

    No já to dneska uvařila a musím říct: nic moc. Asi jsem od toho čekala vic.

  • Lada Kovářová | 10. 11. 2005 10:04

    Vynikající! Dělala jsem z krůtích prsou a plnila hermelínem i nivou. Moc jsme si pochutnali.

  • Jitka Urbánková | 3. 11. 2005 12:29

    Je to báječné, díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hermelín Majoránka Olej Pepř mletý Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Směs na špagety

Směs na špagety

Cookies chip

Cookies chip

Čevapi

Čevapi

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

68
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
52
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové filety v těstíčku
Česnekové filety v těstíčku
Česnekové jednohubky
Česnekové jednohubky
Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky
Česnekové knedlíčky (nočky) ze…
Česnekové kořeněné kuře (králík)
Česnekové kořeněné kuře (králík)
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na špeku
  • Recepty.cz
  • Česnekové kapsy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact