• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      hrst polohrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      dl olej
    • 0,50
      l mléko + mléko do kvásku
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      g máslo nebo Hera
    • 15
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
2
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúhelníky (nožem šikmo jednou vlevo, jednou vpravo) a klademe na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem resp. kmínem, mákem, strouhaným sýrem atd. Pečeme ve vyhřáté troubě.
3
Náplň: máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí.
4
Poznámka: těsto dáváme trošku dál od sebe. Z uvedené dávky jsou 2 plechy buchet. Výborné jsou ke kyselé polévce, ale i samotné.
5
Dělala jsem i tak, že jeden závin jsem plnila jako je uvedené - jen z poloviční dávky a druhý jsem natřela 125 g máslo + kakao + kryst. cukr. Potom kakaové můžeme posypat mákem a česnekové sezamem, resp. kmínem.
6
Máme i slané k polévce a i sladké jako dezert. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové řízky

Česnekové řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 14:49

    Jedinečné, úžasné, famózní.... U nás doma se to jmenuje "Dračí zuby", neboť česneku je tam více, než malé množství.... :-D . Malá vychytávka: dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami, je to jednodušší, když se nedostřihne "až na dno", nic se neděje - buchty se pak rozlomí.... Vše je vidět na fotkách....

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:18

    Ale potěšením mi bylo i to, že můj přítel a také kamarád, který byl zrovna u nás na návštěvě, šli na trh a moje buchtičky si koupili. Dokonce jsem byla z Domečku požádána o školení, prý je zkoušeli a moc se jim nepovedli, mají totiž také čajovnu/kavárnu, kde pracují postižení v chráněné dílně a sami si i část výrobků pečou. Ráda se s nimi podělím o zkušenost. Jen jediný zápor ty buchty mají, ten pekelný a zároveň milovaný česnekový odér. Při pečení až štípou oči :-) a pak se musí intesivně větrat celý dům, mýt vlasy a převléci oblečení, ale stojí to zato, ani jednou si nestalo, že by zbyli do druhého dne.

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:14

    Tyto buchty peču (po inspiraci z tohoto receptu) již delší dobu, ale začíná mi být hloupé se pořád chlubit cizím peřím. Začíná se mi to totiž vymykat z rukou. Nejdřív jsem je pekla pro kamarády, minulý rok jsem je upekla na charitu pro Modrý domeček (občanské sdružení pro děti a dospělé se zvláštními potřebami) v Řevnicích. Je to nezisková organizace, která mimo spoustu jiných aktivit, v předvánoční čas pořádá v Řevnicích na náměstí vánoční trhy, kde již tradičně řevnické ženy přinesou po ránu své sladké či slané výtvory a ty se prodávají. Za utržený peníz se dokonce částečně pořídil asistenční pes. Všimla jsem si, že 90% výtvorů jsou "sladkeny", rozhodla jsem se tedy pro něco slaného, byly ro různé variace z kynutého těsta se slaninkou, cibulkou, sýrem apod. Pak přišly ČESNEKOVÉ BUCHTY... a od té doby dostávám vzkazy od anonymních lidí, abych je opět na trh upekla. Letos jsem myslím trhla rekord a prodali se za 6 minut z 1kg, což trochu zamrzí, bo to dalo dost práce.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:30

    Asi budu jediná, ale musím se přiznat trošku ke zklamání. Ale spíš šlo o můj špatný výběr. Jsme masová rodina, takže nadšení se nekonalo což jsem mohla odhadnout. Možná kdybych naplnila masem. Ale po namazání salámovou pomazánkou to bylo výborné jako česnekový rohlík.

  • Helena Füleová | 10. 2. 2007 17:11

    Zapoměla jsem napsat,že já jsem do toho přidala nakrájený polosuchý salám,taky moc dobré!!!!!

  • Blažena Halušková | 3. 2. 2007 12:43

    Já jsem to nechválila, já jsem to nehodnotila? Neodpustitelné! V pátek jsem jen tak na zkoušku udělala várku z 0,5 kg, když to všechno zmizelo ják mávnutím proutku-zadělala jsem pokorně v sobotu z 1 kg. jednu půli posypala kmínem, druhou sezamem. Je to zase něco jiného než sladký moučník (ake už je v lednici čokoládová bomba bez pečení - takže se vůbec neodbýváme!) Jednička

  • Helena Füleová | 2. 2. 2007 21:23

    Já jsem to před časem jedla u tchýně a strašně mi to chutnalo.Chtěla jsem to taky upéct,ale nevěděla jsem postup a tady jsem narazila na Váš recept.Tak jsme to dnes s dcerami upekly,protože jsem chtěla něčím pohostit na moje narozky.Akorát se nám to celé rozjíždělo a všechno jsme zamastily,protože nám to teklo ven,ale za výsledek to stálo.Je to prostě dobrota a všem to moc chutná a chcou po mně recept.

  • sabina | 25. 5. 2006 14:05

    uy jsem je delala pred delsim casem a jsou fakt mooooooc moooooc dobry. Takye je brzo zopakuju!

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:43

    Včera jsme pekli s dětmi na kroužku vaření. Celá škola voněla nádherně česnekem:-))))))))))) Posíláme 1*.

  • Lidka Kábrtová | 24. 2. 2006 18:26

    Také jsem dělala z poloviční dávky a měla dva plechy. před srolováním jsem sypala nivou a osmaženou slaninou. Doporučuji, jsou báječné teplé i studené.

  • Gabriela B | 24. 2. 2006 18:09

    Dnes jsem je vyzkoušela z poloviční dávky, a i tak mi to vyšlo na dva plechy (patrně jsem dělala menší kousky než je míněno v receptu). Pro vylepšení jsem na náplň nastrouhala trochu parmezánu. Povrch buchet jsem potřela zbylou rozehřátou náplní a posypala sezamem. Pekla jsem cca 20 min při 180°C. Jsou opravdu moc dobré. Děkuji za recept.

  • tyna tyna | 27. 1. 2006 12:06

    musim to vyzkouset

  • vlnkaX | 28. 11. 2005 14:40

    Včera jsem to zkoušela, dneska vzala do práce a už nejsou. Bylo to moc dobré. Děkuji

  • Margita | 15. 11. 2005 06:22

    Ďakujem p. Olinke za perfektné vystihnutie zobrazenia krájania závinu na trojuholníky. Tie ruže sú tiež zaujímavé. Tiež som robila z polohrubej múky, ale viac sa mi páčia z hladkej, pretože sú jemnejšie.

  • 0linka | 14. 11. 2005 18:27

    Veľmi dobré. Ja robím podobné buchty ( rozdiel je len v tom, že sú z polohrubej múky a s 1 kockou kvasníc, ale to je asi jedno) a do náplne vmiešam aj 1 žĺtok. Cesto z 1 kg múky rozdelím na 4 časti (menšie kúsky sa mi zdajú chutnejšie). Povrch závinu potieram tiež touto plnkou a posypem sezamom. Krájam na trojuholníky, teda asi takto / / / / / . Keď ich robím na sladko (namiesto soli a cesnaku - cukor), plnku posypem hrozienkami a sekanými orechami, potom zatočím do rolády a krájam na kolieska, ktoré zospodu stlačím a tým stlačeným položím na vymastený pekáč. Tým vzniknú akoby ruže.

  • Věra | 14. 11. 2005 14:46

    Když se buchta neboli roláda krájí tak se jako krájí trojůhelníky ? a kraje jsou otevřené ? Je to něco jako šneci ? Prosím popište mi to ještě jednou. Recept je lákavý, ale než začnu tak ať mám jasno díky moc.. předem i zadem

  • Margita | 14. 11. 2005 13:30

    Nie, cesto sa po spracovaní hneď rozvaľká, naplní, rozkrája a dáva na pekáč.

  • Marcela Vrabcová | 14. 11. 2005 11:18

    Chtela bych se zeptrat, jestli se testo nechava kynout. Jinak to vypada zajimave...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

81
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
62
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
47
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
44
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
34
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Petr Rychlý řádil na křtu syna Ondřeje: S manželkou i exmanželkou!

Petr Rychlý řádil na křtu syna Ondřeje: S manželkou i exmanželkou!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým…
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové filety v těstíčku
Česnekové filety v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact