• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      hrst polohrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      dl olej
    • 0,50
      l mléko + mléko do kvásku
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      g máslo nebo Hera
    • 15
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
2
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúhelníky (nožem šikmo jednou vlevo, jednou vpravo) a klademe na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem resp. kmínem, mákem, strouhaným sýrem atd. Pečeme ve vyhřáté troubě.
3
Náplň: máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí.
4
Poznámka: těsto dáváme trošku dál od sebe. Z uvedené dávky jsou 2 plechy buchet. Výborné jsou ke kyselé polévce, ale i samotné.
5
Dělala jsem i tak, že jeden závin jsem plnila jako je uvedené - jen z poloviční dávky a druhý jsem natřela 125 g máslo + kakao + kryst. cukr. Potom kakaové můžeme posypat mákem a česnekové sezamem, resp. kmínem.
6
Máme i slané k polévce a i sladké jako dezert. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové řízky

Česnekové řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 14:49

    Jedinečné, úžasné, famózní.... U nás doma se to jmenuje "Dračí zuby", neboť česneku je tam více, než malé množství.... :-D . Malá vychytávka: dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami, je to jednodušší, když se nedostřihne "až na dno", nic se neděje - buchty se pak rozlomí.... Vše je vidět na fotkách....

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:18

    Ale potěšením mi bylo i to, že můj přítel a také kamarád, který byl zrovna u nás na návštěvě, šli na trh a moje buchtičky si koupili. Dokonce jsem byla z Domečku požádána o školení, prý je zkoušeli a moc se jim nepovedli, mají totiž také čajovnu/kavárnu, kde pracují postižení v chráněné dílně a sami si i část výrobků pečou. Ráda se s nimi podělím o zkušenost. Jen jediný zápor ty buchty mají, ten pekelný a zároveň milovaný česnekový odér. Při pečení až štípou oči :-) a pak se musí intesivně větrat celý dům, mýt vlasy a převléci oblečení, ale stojí to zato, ani jednou si nestalo, že by zbyli do druhého dne.

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:14

    Tyto buchty peču (po inspiraci z tohoto receptu) již delší dobu, ale začíná mi být hloupé se pořád chlubit cizím peřím. Začíná se mi to totiž vymykat z rukou. Nejdřív jsem je pekla pro kamarády, minulý rok jsem je upekla na charitu pro Modrý domeček (občanské sdružení pro děti a dospělé se zvláštními potřebami) v Řevnicích. Je to nezisková organizace, která mimo spoustu jiných aktivit, v předvánoční čas pořádá v Řevnicích na náměstí vánoční trhy, kde již tradičně řevnické ženy přinesou po ránu své sladké či slané výtvory a ty se prodávají. Za utržený peníz se dokonce částečně pořídil asistenční pes. Všimla jsem si, že 90% výtvorů jsou "sladkeny", rozhodla jsem se tedy pro něco slaného, byly ro různé variace z kynutého těsta se slaninkou, cibulkou, sýrem apod. Pak přišly ČESNEKOVÉ BUCHTY... a od té doby dostávám vzkazy od anonymních lidí, abych je opět na trh upekla. Letos jsem myslím trhla rekord a prodali se za 6 minut z 1kg, což trochu zamrzí, bo to dalo dost práce.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:30

    Asi budu jediná, ale musím se přiznat trošku ke zklamání. Ale spíš šlo o můj špatný výběr. Jsme masová rodina, takže nadšení se nekonalo což jsem mohla odhadnout. Možná kdybych naplnila masem. Ale po namazání salámovou pomazánkou to bylo výborné jako česnekový rohlík.

  • Helena Füleová | 10. 2. 2007 17:11

    Zapoměla jsem napsat,že já jsem do toho přidala nakrájený polosuchý salám,taky moc dobré!!!!!

  • Blažena Halušková | 3. 2. 2007 12:43

    Já jsem to nechválila, já jsem to nehodnotila? Neodpustitelné! V pátek jsem jen tak na zkoušku udělala várku z 0,5 kg, když to všechno zmizelo ják mávnutím proutku-zadělala jsem pokorně v sobotu z 1 kg. jednu půli posypala kmínem, druhou sezamem. Je to zase něco jiného než sladký moučník (ake už je v lednici čokoládová bomba bez pečení - takže se vůbec neodbýváme!) Jednička

  • Helena Füleová | 2. 2. 2007 21:23

    Já jsem to před časem jedla u tchýně a strašně mi to chutnalo.Chtěla jsem to taky upéct,ale nevěděla jsem postup a tady jsem narazila na Váš recept.Tak jsme to dnes s dcerami upekly,protože jsem chtěla něčím pohostit na moje narozky.Akorát se nám to celé rozjíždělo a všechno jsme zamastily,protože nám to teklo ven,ale za výsledek to stálo.Je to prostě dobrota a všem to moc chutná a chcou po mně recept.

  • sabina | 25. 5. 2006 14:05

    uy jsem je delala pred delsim casem a jsou fakt mooooooc moooooc dobry. Takye je brzo zopakuju!

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:43

    Včera jsme pekli s dětmi na kroužku vaření. Celá škola voněla nádherně česnekem:-))))))))))) Posíláme 1*.

  • Lidka Kábrtová | 24. 2. 2006 18:26

    Také jsem dělala z poloviční dávky a měla dva plechy. před srolováním jsem sypala nivou a osmaženou slaninou. Doporučuji, jsou báječné teplé i studené.

  • Gabriela B | 24. 2. 2006 18:09

    Dnes jsem je vyzkoušela z poloviční dávky, a i tak mi to vyšlo na dva plechy (patrně jsem dělala menší kousky než je míněno v receptu). Pro vylepšení jsem na náplň nastrouhala trochu parmezánu. Povrch buchet jsem potřela zbylou rozehřátou náplní a posypala sezamem. Pekla jsem cca 20 min při 180°C. Jsou opravdu moc dobré. Děkuji za recept.

  • tyna tyna | 27. 1. 2006 12:06

    musim to vyzkouset

  • vlnkaX | 28. 11. 2005 14:40

    Včera jsem to zkoušela, dneska vzala do práce a už nejsou. Bylo to moc dobré. Děkuji

  • Margita | 15. 11. 2005 06:22

    Ďakujem p. Olinke za perfektné vystihnutie zobrazenia krájania závinu na trojuholníky. Tie ruže sú tiež zaujímavé. Tiež som robila z polohrubej múky, ale viac sa mi páčia z hladkej, pretože sú jemnejšie.

  • 0linka | 14. 11. 2005 18:27

    Veľmi dobré. Ja robím podobné buchty ( rozdiel je len v tom, že sú z polohrubej múky a s 1 kockou kvasníc, ale to je asi jedno) a do náplne vmiešam aj 1 žĺtok. Cesto z 1 kg múky rozdelím na 4 časti (menšie kúsky sa mi zdajú chutnejšie). Povrch závinu potieram tiež touto plnkou a posypem sezamom. Krájam na trojuholníky, teda asi takto / / / / / . Keď ich robím na sladko (namiesto soli a cesnaku - cukor), plnku posypem hrozienkami a sekanými orechami, potom zatočím do rolády a krájam na kolieska, ktoré zospodu stlačím a tým stlačeným položím na vymastený pekáč. Tým vzniknú akoby ruže.

  • Věra | 14. 11. 2005 14:46

    Když se buchta neboli roláda krájí tak se jako krájí trojůhelníky ? a kraje jsou otevřené ? Je to něco jako šneci ? Prosím popište mi to ještě jednou. Recept je lákavý, ale než začnu tak ať mám jasno díky moc.. předem i zadem

  • Margita | 14. 11. 2005 13:30

    Nie, cesto sa po spracovaní hneď rozvaľká, naplní, rozkrája a dáva na pekáč.

  • Marcela Vrabcová | 14. 11. 2005 11:18

    Chtela bych se zeptrat, jestli se testo nechava kynout. Jinak to vypada zajimave...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Třešňový závin

Třešňový závin

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Mexické maso

Mexické maso

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
33
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
22
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
21
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
21
Máslová bábovka
Máslová bábovka

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým…
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové filety v těstíčku
Česnekové filety v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact