• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
Napište svůj komentář k receptu

Česnekové buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česnekové buchty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 2
      hrst polohrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      dl olej
    • 0,50
      l mléko + mléko do kvásku
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 250
      g máslo nebo Hera
    • 15
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části.
2
Každou část rozválíme a potřeme náplní. Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúhelníky (nožem šikmo jednou vlevo, jednou vpravo) a klademe na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme sezamem resp. kmínem, mákem, strouhaným sýrem atd. Pečeme ve vyhřáté troubě.
3
Náplň: máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí.
4
Poznámka: těsto dáváme trošku dál od sebe. Z uvedené dávky jsou 2 plechy buchet. Výborné jsou ke kyselé polévce, ale i samotné.
5
Dělala jsem i tak, že jeden závin jsem plnila jako je uvedené - jen z poloviční dávky a druhý jsem natřela 125 g máslo + kakao + kryst. cukr. Potom kakaové můžeme posypat mákem a česnekové sezamem, resp. kmínem.
6
Máme i slané k polévce a i sladké jako dezert. Jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové řízky

Česnekové řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 2. 2011 14:49

    Jedinečné, úžasné, famózní.... U nás doma se to jmenuje "Dračí zuby", neboť česneku je tam více, než malé množství.... :-D . Malá vychytávka: dílky nekrájím nožem, ale stříhám nůžkami, je to jednodušší, když se nedostřihne "až na dno", nic se neděje - buchty se pak rozlomí.... Vše je vidět na fotkách....

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:18

    Ale potěšením mi bylo i to, že můj přítel a také kamarád, který byl zrovna u nás na návštěvě, šli na trh a moje buchtičky si koupili. Dokonce jsem byla z Domečku požádána o školení, prý je zkoušeli a moc se jim nepovedli, mají totiž také čajovnu/kavárnu, kde pracují postižení v chráněné dílně a sami si i část výrobků pečou. Ráda se s nimi podělím o zkušenost. Jen jediný zápor ty buchty mají, ten pekelný a zároveň milovaný česnekový odér. Při pečení až štípou oči :-) a pak se musí intesivně větrat celý dům, mýt vlasy a převléci oblečení, ale stojí to zato, ani jednou si nestalo, že by zbyli do druhého dne.

  • Dana Šupáčková | 26. 12. 2009 21:14

    Tyto buchty peču (po inspiraci z tohoto receptu) již delší dobu, ale začíná mi být hloupé se pořád chlubit cizím peřím. Začíná se mi to totiž vymykat z rukou. Nejdřív jsem je pekla pro kamarády, minulý rok jsem je upekla na charitu pro Modrý domeček (občanské sdružení pro děti a dospělé se zvláštními potřebami) v Řevnicích. Je to nezisková organizace, která mimo spoustu jiných aktivit, v předvánoční čas pořádá v Řevnicích na náměstí vánoční trhy, kde již tradičně řevnické ženy přinesou po ránu své sladké či slané výtvory a ty se prodávají. Za utržený peníz se dokonce částečně pořídil asistenční pes. Všimla jsem si, že 90% výtvorů jsou "sladkeny", rozhodla jsem se tedy pro něco slaného, byly ro různé variace z kynutého těsta se slaninkou, cibulkou, sýrem apod. Pak přišly ČESNEKOVÉ BUCHTY... a od té doby dostávám vzkazy od anonymních lidí, abych je opět na trh upekla. Letos jsem myslím trhla rekord a prodali se za 6 minut z 1kg, což trochu zamrzí, bo to dalo dost práce.

  • Jarka L. | 17. 5. 2008 12:30

    Asi budu jediná, ale musím se přiznat trošku ke zklamání. Ale spíš šlo o můj špatný výběr. Jsme masová rodina, takže nadšení se nekonalo což jsem mohla odhadnout. Možná kdybych naplnila masem. Ale po namazání salámovou pomazánkou to bylo výborné jako česnekový rohlík.

  • Helena Füleová | 10. 2. 2007 17:11

    Zapoměla jsem napsat,že já jsem do toho přidala nakrájený polosuchý salám,taky moc dobré!!!!!

  • Blažena Halušková | 3. 2. 2007 12:43

    Já jsem to nechválila, já jsem to nehodnotila? Neodpustitelné! V pátek jsem jen tak na zkoušku udělala várku z 0,5 kg, když to všechno zmizelo ják mávnutím proutku-zadělala jsem pokorně v sobotu z 1 kg. jednu půli posypala kmínem, druhou sezamem. Je to zase něco jiného než sladký moučník (ake už je v lednici čokoládová bomba bez pečení - takže se vůbec neodbýváme!) Jednička

  • Helena Füleová | 2. 2. 2007 21:23

    Já jsem to před časem jedla u tchýně a strašně mi to chutnalo.Chtěla jsem to taky upéct,ale nevěděla jsem postup a tady jsem narazila na Váš recept.Tak jsme to dnes s dcerami upekly,protože jsem chtěla něčím pohostit na moje narozky.Akorát se nám to celé rozjíždělo a všechno jsme zamastily,protože nám to teklo ven,ale za výsledek to stálo.Je to prostě dobrota a všem to moc chutná a chcou po mně recept.

  • sabina | 25. 5. 2006 14:05

    uy jsem je delala pred delsim casem a jsou fakt mooooooc moooooc dobry. Takye je brzo zopakuju!

  • Jaroslava Oumarová | 25. 5. 2006 07:43

    Včera jsme pekli s dětmi na kroužku vaření. Celá škola voněla nádherně česnekem:-))))))))))) Posíláme 1*.

  • Lidka Kábrtová | 24. 2. 2006 18:26

    Také jsem dělala z poloviční dávky a měla dva plechy. před srolováním jsem sypala nivou a osmaženou slaninou. Doporučuji, jsou báječné teplé i studené.

  • Gabriela B | 24. 2. 2006 18:09

    Dnes jsem je vyzkoušela z poloviční dávky, a i tak mi to vyšlo na dva plechy (patrně jsem dělala menší kousky než je míněno v receptu). Pro vylepšení jsem na náplň nastrouhala trochu parmezánu. Povrch buchet jsem potřela zbylou rozehřátou náplní a posypala sezamem. Pekla jsem cca 20 min při 180°C. Jsou opravdu moc dobré. Děkuji za recept.

  • tyna tyna | 27. 1. 2006 12:06

    musim to vyzkouset

  • vlnkaX | 28. 11. 2005 14:40

    Včera jsem to zkoušela, dneska vzala do práce a už nejsou. Bylo to moc dobré. Děkuji

  • Margita | 15. 11. 2005 06:22

    Ďakujem p. Olinke za perfektné vystihnutie zobrazenia krájania závinu na trojuholníky. Tie ruže sú tiež zaujímavé. Tiež som robila z polohrubej múky, ale viac sa mi páčia z hladkej, pretože sú jemnejšie.

  • 0linka | 14. 11. 2005 18:27

    Veľmi dobré. Ja robím podobné buchty ( rozdiel je len v tom, že sú z polohrubej múky a s 1 kockou kvasníc, ale to je asi jedno) a do náplne vmiešam aj 1 žĺtok. Cesto z 1 kg múky rozdelím na 4 časti (menšie kúsky sa mi zdajú chutnejšie). Povrch závinu potieram tiež touto plnkou a posypem sezamom. Krájam na trojuholníky, teda asi takto / / / / / . Keď ich robím na sladko (namiesto soli a cesnaku - cukor), plnku posypem hrozienkami a sekanými orechami, potom zatočím do rolády a krájam na kolieska, ktoré zospodu stlačím a tým stlačeným položím na vymastený pekáč. Tým vzniknú akoby ruže.

  • Věra | 14. 11. 2005 14:46

    Když se buchta neboli roláda krájí tak se jako krájí trojůhelníky ? a kraje jsou otevřené ? Je to něco jako šneci ? Prosím popište mi to ještě jednou. Recept je lákavý, ale než začnu tak ať mám jasno díky moc.. předem i zadem

  • Margita | 14. 11. 2005 13:30

    Nie, cesto sa po spracovaní hneď rozvaľká, naplní, rozkrája a dáva na pekáč.

  • Marcela Vrabcová | 14. 11. 2005 11:18

    Chtela bych se zeptrat, jestli se testo nechava kynout. Jinak to vypada zajimave...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr krystal Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
34
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

Jan Saudek slavil 90. narozeniny a říká: Češi jsou svině! A slova o emigraci na Slovensko

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česneková surimi (krabí) pomazánka
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem
Česnekové / křenové kanapky s hroznovým…
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky s parmezánem
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové fazolky se slaninou
Česnekové filety v těstíčku
Česnekové filety v těstíčku
  • Recepty.cz
  • Česnekové buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact