Syrové brambory (jsou-li pěkné, nemusíme ani loupat) nakrájíme na silnější plátky, rozložíme v jedné vrstvě na plech tence vymazaný obyčejným olejem na smažení, posypeme kmínem (nesolíme!) a pečeme nejdříve po jedné a pak po druhé straně v troubě do červena (200 °C) pečené shrneme do mísy nebo pekáče a zalijeme směsí dobrého (např. panenského olivového) oleje, soli a utřeného česneku.
2
Podáváme místo hranolků k masům nebo jen s dušenou zeleninou. Olej se už nepřepaluje, proto je to zdravé a nikdy žádné nezbydou, i kdybyste jich udělali vagón... :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lucia
|29. 1. 2014 15:31
tento recept zvyknem robiť aj so zemiačikmi od mccain, tiež sú výborné
Anonym
|26. 9. 2007 08:01
Včera pečeno z 2kg brambor (na několik etap) - do rána snězeno :-) Brambory jsou vynikající a kombinace česneku a olivového oleje, hmmm nemá chybu. Hodnotím 1*
Jitka Malinová
|15. 3. 2006 15:57
U nás skoro na Vysočině se dává sádlo, je to chuťovka.
Bára Nováková
|15. 3. 2006 15:31
Brambory s česnekem přinesl k nám do Plzně náš tatínek z Vysočiny. Tam se to bere něco jako jídlo chudých. Postup máme trochu jiný - na slabě vymazaný plech dáme péct syrové brambory. Zatím si připravíme do mísy trochu másla, mletý kmín a utřený česnek. Vysypeme tam pečené brambory, promícháme a podle chuti osolíme. Jíme to samotné a zapíjí se to podmáslím nebo kefírem (prostě kyselé mléko). Děláme to vždy do největší mísy, která je, miluje to celá rodina a opravdu nikdy nezbydou.