Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Uvidíte že se toho vždy přejíte, zvlášť když si na chuť a ozdobu dáte na vrch buď vlašský ořech a nebo hroznové víno a hlavně namočené rozinky v rumu.
Jo, a já jsem tím chtěla říct, že pokud vám vadí ta majonéza (ale super, že si ji aspoň děláte sama, je to pak o něčem jiném, obvzlášť ořechovým olejem, vrrr :-), tak bych česnekovou pomazánku vůbec s majonézou nedělala a našla si recept, kde se používají jiné suroviny, jako je právě tady tento od Busmana
Jo, tady je v diskusi od Mirky napsán vlastně další recept ne česnekovou pomazánku: Nastrouhej sýr cihlu, smíchej s majolkou a prolisovaným česnekem co kdo snese. A já se vyjadřovala k této pomazánce. Jinak já si majonézu dělám sama, takže to není chemický koktail, ale jen vajíčko, olej (ideálně ořechový), pár kapek citronu či octa a lžička hořčice. ALE je to kalorická bomba, to jo....
Jo, tak v tom případě je taveňák určitě lepší volba než majonéza. Oboje je to sice často chemický koktejl, ale taveňák je míň kalorický a déle vydrží (bez strachu ze salmonely ap.) Jinak já bych tam dala to, co je psáno přímo v receptu - tvaroh a pomazánkové máslo, to se mi zdá jako velmi rozumná volba, nebo jen tvaroh, naředěný mlékem.
Fajn, beru, že tevaňák není nic extra... Ale já nehledám náhradu za tvrdý sýr, ale něco, aby tam nebylo tolik majonézy. Co byste daly vy? Jogurt jsem zkoušela, pomazánka teče....
No to si nejsem vůbec jistá, jestli tavený sýr je méně tučný než eidam. Možná jen, pokud použijete ty úplně light verze. Ale pak do sebe zase dostanete hromadu chemie, stabilizátorů, éček, které jsou tam k tomu, aby ta nepřirozeně odtučněná směs držela pohromadě. A pokud k tomu připojíme to, že taveňáky se dělají z těch nejpodřadnějších kazových sýrů, které by nemohly jít na trh a jinak by se musely vyhodit, tak si opravdu myslím, že výměnou cihly za tavěňák si opravdu nepomůžete.
A proč tam vůbec dáváte majolku,nebo různý nesmysly.Bylo to hned ode mně na začátku napsáno tak,aby to bylo docela lehký.... :-)
Jana
|29. 10. 2010 07:22
Skvělá pomazánka a když se na jednohubky dá ananas, je to úžasnééé!!! Toho bych se ujedla
Jana Kulakevičová
|21. 11. 2007 16:36
taky se to dá ozdobit madarinkou!!
Martin Jegla
|7. 6. 2007 17:35
Parádní Za chvilku hotové, výborné
as
|6. 12. 2006 07:46
Dělám podobně, jen místo tvarohu dám jedno balení taveného sýra,namažu na kolečka z rohlíků a zdobím půlkou hroznu nebo ořechem. Ale určitě zkusím i tuto s tvarohem
Lucka Brožová
|5. 12. 2006 17:02
Tak musím říct,že jsem tedy neměla tvaroh,zkusila jsem to bez něj,a bylo to vtečné :o)
Lucka Brožová
|5. 12. 2006 16:29
mmnt,jdu vyzkoušet :o)
Martina Veselá
|20. 10. 2006 08:45
Mňam - dělám už léta. Jen když není tvaroh, tak nahradím taveným sýrem. Nahoru dávám strouhaný sýr, smíchaný se sladkou paprikou.
D K
|19. 10. 2006 13:50
Vyzkoušela jsem, namazala na rohlíky ,nahoru jsem dala olivu. Pomazánka je opravdu dobrá.
Katka Altmanová
|19. 10. 2006 12:49
Dělám stejně jako Miroslava,ale někdy řědím majonézu b.jogurtem, nebo dávám jen jogurt. Mám jen tip na ozdobu:kompotovaný angrešt, nebo zavařené brusinky-ty jak dáváme ke svíčkové omáčce, nebo rybíz naložený jako brusinky-chuť sladkého s pomazánkou je vynikající.S jakoukoli kde převažuje česnek.
Lidka
|17. 10. 2006 15:47
Tak já dávám zakysanou smetanu a trochu majolky. A strouhaný sýr tam dávám taky. Je to chutnější, hezky to vypadá i drží.
Di
|10. 10. 2006 13:37
Já raději lehčím majonézu jogurtem Activia. Majonéza light mi připadá strašně sladká.
Miroslava Severová
|10. 10. 2006 12:53
Máte pravdu dámy, já zapomněla napsat, že používám majolku lehkou nebo jogurtovou. Ale i tak díky za tip.
Hanka
|10. 10. 2006 12:28
Místo majolky dávám bílý jogurt.Jeto dobré a zdravější.
Simča Sládková
|10. 10. 2006 10:37
Jo, MIROSLAVO, taky to tak dělám. A abych tu pomazánku trochu odlehčila (majolka je tučná, cihla taky) dávám do toho 1 - 2 kousky taveňáku - tak 100 150 g.
Miroslava Severová
|10. 10. 2006 06:53
Moje česneková pomazánka je také dobrá.Nastrouhej sýr cihlu, smíchej s majolkou a prolisovaným česnekem co kdo snese. Maže se na teplé opečené plátky veky nebo na studeno na veku, housku rohlík ...