Bujón? to je pěkný humus :) fuj. Naučte se vařit bez bujónu!
Chutná to výborně, ale 2 vajíčka...Zdálo se mi to hned od začátku moc, nicméně poprvé jsem je tam dal a uz nikdy víc. polévka bylo samé vajíčko, nestačil jsem z ní lovit kusance vejce. Tak půl vejce je na litr až až. Do chleba si polévku nedávám z časových důvodů. Zato si na pánvičce osmahnu drobné kostky chleba a až je polévka hotová přidám si je tam...prostě klasika. Jinak tu někdo říkal, že by tam dal mnohem méně česneku...je to věc chuti. Já tam nedávám tu nať a kompenzuji to klasickými stroužky česneku, takže si tam dávam aspon tak 6 stroužků a skoro je ani necítím. Zaleží i na tom, jak dlouho polévku vaříme. Čím déle se vaří tím méně je česnek důrazný.
Před chvílí jsem jí servírovala a p. Prokopcová má pravdu... Chléb z trouby nemá chybu. Je nádherně křupavý a voní. Pro příště zkusím dát do chlebu i guláš. Myslím, že to bude delikatesa. Děkuji za nápad.
Ještě lepší je, když do ní - ještě když je horká dáte pár kostek aidamu - vytvoří se na dně skvělá komninace chutí - jo a ten chleba bude báječně křupat, když ho před tím dáte na 5 min. do vyhřáté trouby - je to fakt bašta!!! U nás se můžou po ní utlouct.....
Vynikajicí polévka, rychla příprava...Jen bych dala pouze 2 stroužky česneku.
Měl jsem pravdu,opravdu skvělý recept,nejen na kocovinku.
Ta bude super po tahu, určitě jí vyzkouším. Slaboň ml.
Chleba se nerozmoci, pokud tu polevku v nem teda nenechate stat cely den. Mel by to byt maly chleba, pro jednu osobu. Stridku nevydlabavate vsechnu, ale tu co tam zustane tak dlabete lzickou uz s polevkou. Postupne se da ujidat i kurka. Je to moc dobre a hodne syte.
Ten chleba se polévkou nerozmočí? A co pak s ním? Má se sníst, nebo vyhodit?Pokud jde o přípravu chleba, tak po namočení 1 a půl krajíce chleba použiju i vodu ve které byl namočený, nebo do těsta přidám jen chleba?
Chleba1kg hl.mouky,10 lžic vody, trochu cukru, kostka droždí, 3 lžičky kmínu.3 lžičky soli, Do 1 litru vody nakrájíme 1a půl krajíce chleba necháme 4 hodiny namočený, já nechala hodinu jde to taky. Zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na plech alobal nemastíme, pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na nižší stupeň podle toho jak vám peče trouba.
Fantasticka polevka a bleskova priprava, manzel (Australan) ji naporsto miluje. Diky!Osobne, my zbastime i chlebovou misku, cimz se odprostime od myti nadobi.
Chtela jsem se zeptat co se děla pak s tím chlebem. děkuji
Česnekačky miluju a tady ta je taky dobrá.Doporučuju všem,co si tohle přečtou. LEPŠÍ NEŽ V RESTAURACI