• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
Napište svůj komentář k receptu

Česneková polévka v chlebu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková polévka v chlebu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks česnekové výhonky
    • 1
      ks chleba (Kulatý bochník chleba)
    • sůl
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a polévkovým kořením a vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Dobře povaříme. Připravíme si "misku" z chleba. Vršek skrojíme jako pokličku a vydlabeme větší část chlebové střídky. Do vzniklé prohlubně lijeme polévku. Servírujeme na polévkovém talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 2. 11. 2013 13:48

    Bujón? to je pěkný humus :) fuj. Naučte se vařit bez bujónu!

  • Patrick Schmitt | 20. 10. 2007 23:27

    Chutná to výborně, ale 2 vajíčka...Zdálo se mi to hned od začátku moc, nicméně poprvé jsem je tam dal a uz nikdy víc. polévka bylo samé vajíčko, nestačil jsem z ní lovit kusance vejce. Tak půl vejce je na litr až až. Do chleba si polévku nedávám z časových důvodů. Zato si na pánvičce osmahnu drobné kostky chleba a až je polévka hotová přidám si je tam...prostě klasika. Jinak tu někdo říkal, že by tam dal mnohem méně česneku...je to věc chuti. Já tam nedávám tu nať a kompenzuji to klasickými stroužky česneku, takže si tam dávam aspon tak 6 stroužků a skoro je ani necítím. Zaleží i na tom, jak dlouho polévku vaříme. Čím déle se vaří tím méně je česnek důrazný.

  • Valentinka I. | 7. 7. 2007 19:59

    Před chvílí jsem jí servírovala a p. Prokopcová má pravdu... Chléb z trouby nemá chybu. Je nádherně křupavý a voní. Pro příště zkusím dát do chlebu i guláš. Myslím, že to bude delikatesa. Děkuji za nápad.

  • Soňa Prokopcová | 3. 11. 2006 17:18

    Ještě lepší je, když do ní - ještě když je horká dáte pár kostek aidamu - vytvoří se na dně skvělá komninace chutí - jo a ten chleba bude báječně křupat, když ho před tím dáte na 5 min. do vyhřáté trouby - je to fakt bašta!!! U nás se můžou po ní utlouct.....

  • Elis | 3. 12. 2005 14:08

    Vynikajicí polévka, rychla příprava...Jen bych dala pouze 2 stroužky česneku.

  • Pavel Slaby | 4. 3. 2005 07:49

    Měl jsem pravdu,opravdu skvělý recept,nejen na kocovinku.

  • Pavel Slabý | 18. 1. 2005 14:42

    Ta bude super po tahu, určitě jí vyzkouším. Slaboň ml.

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 17:05

    Chleba se nerozmoci, pokud tu polevku v nem teda nenechate stat cely den. Mel by to byt maly chleba, pro jednu osobu. Stridku nevydlabavate vsechnu, ale tu co tam zustane tak dlabete lzickou uz s polevkou. Postupne se da ujidat i kurka. Je to moc dobre a hodne syte.

  • Božena Červenková | 24. 11. 2004 15:59

    Ten chleba se polévkou nerozmočí? A co pak s ním? Má se sníst, nebo vyhodit?Pokud jde o přípravu chleba, tak po namočení 1 a půl krajíce chleba použiju i vodu ve které byl namočený, nebo do těsta přidám jen chleba?

  • Jana Bachurová | 24. 10. 2004 19:16

    Chleba1kg hl.mouky,10 lžic vody, trochu cukru, kostka droždí, 3 lžičky kmínu.3 lžičky soli, Do 1 litru vody nakrájíme 1a půl krajíce chleba necháme 4 hodiny namočený, já nechala hodinu jde to taky. Zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na plech alobal nemastíme, pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na nižší stupeň podle toho jak vám peče trouba.

  • Petra P. P. | 27. 9. 2004 19:17

    Fantasticka polevka a bleskova priprava, manzel (Australan) ji naporsto miluje. Diky!Osobne, my zbastime i chlebovou misku, cimz se odprostime od myti nadobi.

  • venda | 13. 8. 2004 21:12

    Chtela jsem se zeptat co se děla pak s tím chlebem. děkuji

  • Kut Mut | 5. 4. 2004 20:29

    Česnekačky miluju a tady ta je taky dobrá.Doporučuju všem,co si tohle přečtou. LEPŠÍ NEŽ V RESTAURACI

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnekové výhonky Chleba Cibule Masox Polévkové koření Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Pudinková bábovka mix

Pudinková bábovka mix

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

42
Palačinky
Palačinky
41
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
35
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz PŘÍMÝ PŘENOS: Zapíjení Jiřího Bartošky (†78) v Rudolfinu: Mejdan pro 900 lidí!

PŘÍMÝ PŘENOS: Zapíjení Jiřího Bartošky (†78) v Rudolfinu: Mejdan pro 900 lidí!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact