• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
Napište svůj komentář k receptu

Česneková polévka v chlebu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková polévka v chlebu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks česnekové výhonky
    • 1
      ks chleba (Kulatý bochník chleba)
    • sůl
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a polévkovým kořením a vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Dobře povaříme. Připravíme si "misku" z chleba. Vršek skrojíme jako pokličku a vydlabeme větší část chlebové střídky. Do vzniklé prohlubně lijeme polévku. Servírujeme na polévkovém talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 2. 11. 2013 13:48

    Bujón? to je pěkný humus :) fuj. Naučte se vařit bez bujónu!

  • Patrick Schmitt | 20. 10. 2007 23:27

    Chutná to výborně, ale 2 vajíčka...Zdálo se mi to hned od začátku moc, nicméně poprvé jsem je tam dal a uz nikdy víc. polévka bylo samé vajíčko, nestačil jsem z ní lovit kusance vejce. Tak půl vejce je na litr až až. Do chleba si polévku nedávám z časových důvodů. Zato si na pánvičce osmahnu drobné kostky chleba a až je polévka hotová přidám si je tam...prostě klasika. Jinak tu někdo říkal, že by tam dal mnohem méně česneku...je to věc chuti. Já tam nedávám tu nať a kompenzuji to klasickými stroužky česneku, takže si tam dávam aspon tak 6 stroužků a skoro je ani necítím. Zaleží i na tom, jak dlouho polévku vaříme. Čím déle se vaří tím méně je česnek důrazný.

  • Valentinka I. | 7. 7. 2007 19:59

    Před chvílí jsem jí servírovala a p. Prokopcová má pravdu... Chléb z trouby nemá chybu. Je nádherně křupavý a voní. Pro příště zkusím dát do chlebu i guláš. Myslím, že to bude delikatesa. Děkuji za nápad.

  • Soňa Prokopcová | 3. 11. 2006 17:18

    Ještě lepší je, když do ní - ještě když je horká dáte pár kostek aidamu - vytvoří se na dně skvělá komninace chutí - jo a ten chleba bude báječně křupat, když ho před tím dáte na 5 min. do vyhřáté trouby - je to fakt bašta!!! U nás se můžou po ní utlouct.....

  • Elis | 3. 12. 2005 14:08

    Vynikajicí polévka, rychla příprava...Jen bych dala pouze 2 stroužky česneku.

  • Pavel Slaby | 4. 3. 2005 07:49

    Měl jsem pravdu,opravdu skvělý recept,nejen na kocovinku.

  • Pavel Slabý | 18. 1. 2005 14:42

    Ta bude super po tahu, určitě jí vyzkouším. Slaboň ml.

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 17:05

    Chleba se nerozmoci, pokud tu polevku v nem teda nenechate stat cely den. Mel by to byt maly chleba, pro jednu osobu. Stridku nevydlabavate vsechnu, ale tu co tam zustane tak dlabete lzickou uz s polevkou. Postupne se da ujidat i kurka. Je to moc dobre a hodne syte.

  • Božena Červenková | 24. 11. 2004 15:59

    Ten chleba se polévkou nerozmočí? A co pak s ním? Má se sníst, nebo vyhodit?Pokud jde o přípravu chleba, tak po namočení 1 a půl krajíce chleba použiju i vodu ve které byl namočený, nebo do těsta přidám jen chleba?

  • Jana Bachurová | 24. 10. 2004 19:16

    Chleba1kg hl.mouky,10 lžic vody, trochu cukru, kostka droždí, 3 lžičky kmínu.3 lžičky soli, Do 1 litru vody nakrájíme 1a půl krajíce chleba necháme 4 hodiny namočený, já nechala hodinu jde to taky. Zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na plech alobal nemastíme, pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na nižší stupeň podle toho jak vám peče trouba.

  • Petra P. P. | 27. 9. 2004 19:17

    Fantasticka polevka a bleskova priprava, manzel (Australan) ji naporsto miluje. Diky!Osobne, my zbastime i chlebovou misku, cimz se odprostime od myti nadobi.

  • venda | 13. 8. 2004 21:12

    Chtela jsem se zeptat co se děla pak s tím chlebem. děkuji

  • Kut Mut | 5. 4. 2004 20:29

    Česnekačky miluju a tady ta je taky dobrá.Doporučuju všem,co si tohle přečtou. LEPŠÍ NEŽ V RESTAURACI

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnekové výhonky Chleba Cibule Masox Polévkové koření Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Feferonový salát

Feferonový salát

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

15
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
14
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
14
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
13
Bramborový ježek
Bramborový ježek
13
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact