• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
Napište svůj komentář k receptu

Česneková polévka v chlebu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková polévka v chlebu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks česnekové výhonky
    • 1
      ks chleba (Kulatý bochník chleba)
    • sůl
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a polévkovým kořením a vmícháme do ní rozšlehaná vejce. Dobře povaříme. Připravíme si "misku" z chleba. Vršek skrojíme jako pokličku a vydlabeme větší část chlebové střídky. Do vzniklé prohlubně lijeme polévku. Servírujeme na polévkovém talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 2. 11. 2013 13:48

    Bujón? to je pěkný humus :) fuj. Naučte se vařit bez bujónu!

  • Patrick Schmitt | 20. 10. 2007 23:27

    Chutná to výborně, ale 2 vajíčka...Zdálo se mi to hned od začátku moc, nicméně poprvé jsem je tam dal a uz nikdy víc. polévka bylo samé vajíčko, nestačil jsem z ní lovit kusance vejce. Tak půl vejce je na litr až až. Do chleba si polévku nedávám z časových důvodů. Zato si na pánvičce osmahnu drobné kostky chleba a až je polévka hotová přidám si je tam...prostě klasika. Jinak tu někdo říkal, že by tam dal mnohem méně česneku...je to věc chuti. Já tam nedávám tu nať a kompenzuji to klasickými stroužky česneku, takže si tam dávam aspon tak 6 stroužků a skoro je ani necítím. Zaleží i na tom, jak dlouho polévku vaříme. Čím déle se vaří tím méně je česnek důrazný.

  • Valentinka I. | 7. 7. 2007 19:59

    Před chvílí jsem jí servírovala a p. Prokopcová má pravdu... Chléb z trouby nemá chybu. Je nádherně křupavý a voní. Pro příště zkusím dát do chlebu i guláš. Myslím, že to bude delikatesa. Děkuji za nápad.

  • Soňa Prokopcová | 3. 11. 2006 17:18

    Ještě lepší je, když do ní - ještě když je horká dáte pár kostek aidamu - vytvoří se na dně skvělá komninace chutí - jo a ten chleba bude báječně křupat, když ho před tím dáte na 5 min. do vyhřáté trouby - je to fakt bašta!!! U nás se můžou po ní utlouct.....

  • Elis | 3. 12. 2005 14:08

    Vynikajicí polévka, rychla příprava...Jen bych dala pouze 2 stroužky česneku.

  • Pavel Slaby | 4. 3. 2005 07:49

    Měl jsem pravdu,opravdu skvělý recept,nejen na kocovinku.

  • Pavel Slabý | 18. 1. 2005 14:42

    Ta bude super po tahu, určitě jí vyzkouším. Slaboň ml.

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 17:05

    Chleba se nerozmoci, pokud tu polevku v nem teda nenechate stat cely den. Mel by to byt maly chleba, pro jednu osobu. Stridku nevydlabavate vsechnu, ale tu co tam zustane tak dlabete lzickou uz s polevkou. Postupne se da ujidat i kurka. Je to moc dobre a hodne syte.

  • Božena Červenková | 24. 11. 2004 15:59

    Ten chleba se polévkou nerozmočí? A co pak s ním? Má se sníst, nebo vyhodit?Pokud jde o přípravu chleba, tak po namočení 1 a půl krajíce chleba použiju i vodu ve které byl namočený, nebo do těsta přidám jen chleba?

  • Jana Bachurová | 24. 10. 2004 19:16

    Chleba1kg hl.mouky,10 lžic vody, trochu cukru, kostka droždí, 3 lžičky kmínu.3 lžičky soli, Do 1 litru vody nakrájíme 1a půl krajíce chleba necháme 4 hodiny namočený, já nechala hodinu jde to taky. Zaděláme těsto a necháme 1 hodinu kynout. Na plech alobal nemastíme, pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na nižší stupeň podle toho jak vám peče trouba.

  • Petra P. P. | 27. 9. 2004 19:17

    Fantasticka polevka a bleskova priprava, manzel (Australan) ji naporsto miluje. Diky!Osobne, my zbastime i chlebovou misku, cimz se odprostime od myti nadobi.

  • venda | 13. 8. 2004 21:12

    Chtela jsem se zeptat co se děla pak s tím chlebem. děkuji

  • Kut Mut | 5. 4. 2004 20:29

    Česnekačky miluju a tady ta je taky dobrá.Doporučuju všem,co si tohle přečtou. LEPŠÍ NEŽ V RESTAURACI

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Česnekové výhonky Chleba Cibule Masox Polévkové koření Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

125
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
79
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
64
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
AHA.cz Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 6. 6. 2025: S kým budou cloumat emoce a kdo prožije zajímavý večer?

Denní horoskop na pátek 6. 6. 2025: S kým budou cloumat emoce a kdo prožije zajímavý večer?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

Natálie Kotková (31) o finále Survivoru: Měla jsem úplný blackout

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Česneková polévka v chlebu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact