Oloupané nakrájené brambory uvařit v osolené vodě, příp. s trochou kmínu. Když jsou brambory měkké, vsypat vařené kroupy a nechat přejít varem. Stáhnout z ohně, dochutit česnekem, petrželkou, příp dosoli nebo vegetu. Výhodou je mít kroupy uvařené předem, já mám porce v mrazáku. Vařit doporučuji v papiňáku v dostatku vody, pak jsou celkem rychle uvařené.
2
Recept našich babiček, ale pořád rychlý a dobrý. Kroupy jsou velice zdravá potravina, ale nebojte se, tady se tak netváří. Polévka dobře vyloží žaludek.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea Vorlova
|10. 11. 2006 09:00
tak tahle polevka je moc namiiiiii......jen jsem nikdy nedelala s kroupama ale davala jsem rozslehane vajicko ......rika se ze po vecernim alkoholovem opojeni je uzasna ,ale ja rikam ze je hlavne zdrava vzhledem ke slozeni ingredienci .....tak preji vsem ostatnim dobrou chut
Jarka Mastilová
|9. 11. 2006 13:08
Je výborná.
helena vejnarová
|6. 11. 2006 16:17
já dávám ještě sušené houby a strouhanou zeleninu ale místo krup dávám krupky/lámanku/propláchu je vodou a nakonec dám plátek sádla a majoránku je výborná a vařila ji moje maminka i babička
Marie Horáková
|31. 10. 2006 19:04
Tak toto vařím často, dávám ještě pórek nebo mladou cibulku s natí. Je to moc moc dobrá polévka, dávám si taky naporcované kroupy do mrazáku a potom je to fofrovka.