Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s 1 l vody a kostkou masoxu. Až změknou, přidáme rozdrcený česnek, sůl, pepř, olej, rozšlehané vejce a majoránku.
Přidávám fotku od nás z Moravy:) Vařím podle podobného receptu, ale z klasického vývaru, proto je i s trochou zeleniny. Když ji dělám jako samostatný pokrm přidávám taky sýr i krutonky.
Kamila Kleskeňová
|2. 12. 2007 10:14
Krutonky taky delam v mikrovlnce, je to zdravejsi bez toho hnusneho tuku:)
Lada Kovářová
|26. 11. 2007 13:57
A u nás "kdesi" na jihu Moravy přidávám kromě níže uvedeného ještě žampiony :-)) Místo šunky občas i uzené...
Marsí
|26. 11. 2007 13:53
A u nás " kdesi úplně nahoře na Moravě" přidávám také majoránku a ten na kousky nakrájený sýr a ještě šunku, jo a ty krutonky taky...:-))
Lusinda
|26. 11. 2007 12:44
U nás"kdesi na Moravě" do česnečky přidáváme majoránku.Polévka je dobrá rychlovka,krutony také přidávám(zkuste je v mikrovlnce s min.množstvím tuku).
Anonym
|24. 11. 2007 11:51
Cosi na tento způsob mi naservírovali kdesi na Moravě, napatlali tam ale ještě sýr. Bylo to přesolené, že to ani spolknout nešlo - a ještě ke všemu ta majoránka v tom - no hnus.
Kamila Kleskeňová
|24. 11. 2007 08:44
S opecenym chlebem je to vyborne,souhlasim.
monika
|18. 11. 2007 13:06
Delam uplne stejne, akorat davam cele syrove vajicko teprve do talire (namisto rozslehaneho v hrnci). Jeste pridavam na kosticky orestovany chleba a syr a muj pritel to miluje. rychle, levne a vyborne!