• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česneková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Česneková polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      svazek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 250
      g brambory
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 30
      g sádlo
    • 150
      g chléb kmínový

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Nakonec ji okořeníme mletým pepřem a vsypeme do ní nakrájený chléb opečený na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 19. 12. 2020 23:27

    Přidala jsem zeleninový bujón a rozpustila do polévky tavený sýr. Chutnalo nám.

  • Zdeněk | 4. 7. 2013 21:27

    Vařit česnek mi případá špatné. Já dělám česnečku takto: Oloupu česnek ,poláchnu ho a rozmačkám. Do talíře dám česneku podle chuti a podle toho kolik ho snesu. K němu dám instantní nudlé ( může se dát cokoli co komu chutná.Třeba opečený chléb.) , polévkové koření, přiměřeně sádla a celé to zaliju vroucí vodou. Může být místo vody i vývar. K takto připravené polévce zakusuji chléb.

  • Tynyna | 26. 6. 2013 14:02

    Výborná...též jsem přidala trocha masoxu a dobrá :-[ samozřejmě + sýr :-)

  • markéta | 23. 1. 2013 14:27

    negativní.

  • Jan | 29. 4. 2012 21:37

    Proč to vyplivuješ?

  • Janeba | 22. 4. 2012 10:00

    Ano, ženské!! Voda žádná a chleby zahodíme. Moc dobře napsané

  • Jana T. | 2. 10. 2007 07:46

    Petro, možná jste přehlédla, že polévka je pro 4 porce. Z toho vyplívá , že dáme asi jedem litr vody. Polévky většinou počítáme 1/4 l na osobu. Pokud nemáme velké jedlíky, potom si poměr upravíme.

  • mária | 1. 10. 2007 18:41

    V našej rodine sa do cesnečky bujón nikdý nepoužíval. Je vynikajúca aj bez bujónu.Treba uvariť, ochutnať a potom hodnotiý.

  • Petra | 4. 9. 2007 19:54

    Dělám podobnou, ale česnek přidávám až ke konci. Přijde mi škoda, aby se vařil už od začátku. Je dobré přidat bujonek, já používám bio bujony. Mňam mňam. Ještě mě docela pobavilo, že víme úplně přesně kolik sádla apod., ale protože tam není množství vody tak to trochu zavádí. Někdo přidá vody málo a shoří mu z česneku pusa a někdo moc a je to taky nic moc. Takže ideální psát množství úplně u všeho nebo to naopak vzít celé jen orientačně.

  • Roman | 8. 5. 2007 14:58

    Nakonec jeste pridavam nastrouhany syr Eidam cim vic tim lip ;-)

  • Anonym | 26. 11. 2006 16:56

    Do česnečky dávám kromě brambor - bez kmínu - také polévkovou zeleninu, trochu česneku vařím dohromady s polévkou, další česnek pokrájím na drobno do hotové. Sádlo nepoužívám, spíš kousek bujonu.

  • Katka Altmanová | 25. 11. 2006 19:10

    Sádlo nepoužívám, dávám máslo či olej a česnek přidám ještě na konec, aby byla víc cítit.Nakonec přidám rozkvedlané vejce. Je to mňam nejen na kocovinu, ale i na nachlazení. A ten bujon opravdu není potřeba. 1

  • eviku | 25. 11. 2006 19:07

    Milá Lenčo, " o ničem" je kritizovat něco, co jsem nevyzkoušela. Je to výborná česnečka, i bez bujónu, šmrnc jí dá vývar brambor. Ochutnejte někdy vodu po uvaření brambor, je docela dobrá (a taky prý obsahuje cenné látky vylouhované z brambor).

  • Lenča | 25. 11. 2006 15:47

    Moc se mi nezdá česnečkačka bez vývaru či kostky bujónu. Podle mě by to bylo o ničem

  • Zuzana Bugárová | 28. 3. 2006 18:30

    Takto robievam cesnakovu polievku uz dlhe rôčky a je skvela. Doporucujem

  • léna | 12. 12. 2005 12:43

    Po opici je nejrychlejší a nejstravitelnější variantou oukropeček, kdy uvaříte drobně nakrájené brambory s kmínem, na talíř dáte třený česnek se solí, majoránku a sádlo dle chuti a zalejete horkým vývarem. to je za deset minut :-)

  • Tereza Jarčušková | 2. 12. 2005 14:41

    Mňa by skôr zaujímala doba prípravy. Za 60 min sa zemiaky narezané na kocky rozvaria.

  • anonym anonym | 2. 12. 2005 14:11

    no zajimalo by me jestli je opravdu tak dobra jak tu nekteri pisete diky

  • Andrea Gergelová | 23. 9. 2005 11:19

    česnečku dělávám často,máme ji rádi.Zkusila jsem i tuhle a je dobrá.Lehce osmahnutý česnek je skvělý.Někdy zkuste přidat do polévky tavený sýr, dva i tři kousky,podle množství vody, nechte rozvařit a nakonec přidejte petrželku.

  • Danča | 10. 4. 2005 14:03

    Je to nejlepší lék proti kocovině:))))

  • Lukáš | 26. 2. 2005 14:54

    mňam mňam

  • Marie krejzarova | 5. 1. 2005 18:57

    Díky za receptík už jsem ho vyzkoušela byla to bašta.

  • Míla Kořínková | 2. 1. 2005 13:51

    Zkuste třeba "česnečku krémovou " : česnek dle chuti, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 kostku bujónu, 2 lžíce hl.mouky , kari, pepř, majoránku, drc.kmín 1 šlehačku, sůl, ev. vegetu ( tu já nedávám) - prolis.česnek rychle osmahnout, přidat koření, vývar, povařit a nakonec smetanovou záklechtku , ještě chvilku povařit.

  • marie krejzarova | 1. 1. 2005 19:56

    Zná někdo ještě jinačí recept na česnečku? Manželovi moc nechutná.Díky.

  • pali | 20. 11. 2004 12:25

    mnam,mnam dakujeme za vybornu polievocku!

  • Ajik | 15. 10. 2004 17:15

    Chutne a vonave,hlavne pro ty co ji nechteli...:-)))

  • Romana | 7. 10. 2004 10:41

    Velmi chutné

  • Janča | 12. 9. 2004 08:00

    Dobrá po noční pařbě... :-)

  • Anonym | 4. 4. 2004 15:19

    dobra basta diky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory
Pokrmy Polévky Z brambor Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chléb kmínový Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
24
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Česneková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact