Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran dozlatova, aby mělo pěknou kůrčičku. Po osmažení vhodíme rozmačkaný česnek jen krátce orestovat, přidáme vařící vodu a rozdrobený bujon. Použít můžeme i zeleninový nebo masový vývar. Zaklopíme a necháme péct nebo dusit doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Během přípravy se nám tekutina zredukuje na výbornou omáčku, kterou pak plátky masa na talíři přelijeme.
2
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo s bramborovým knedlíkem, noky, rýží nebo těstovinami.
3
* Pokud máme rádi více omáčky a ne jen sos, tak můžeme přidat trochu více vody ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a necháme provařit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ladyus
|28. 4. 2017 17:33
Do základu jasně patří i cibule :-)
Klára
|19. 1. 2016 12:10
Výborné :-* Někdy zkusím s těma houbama :-)
janka
|23. 4. 2014 13:25
byla to mnamka :-P
Jíchová
|11. 1. 2014 11:52
Dělám stejně a někdy přihodím i houby. Fakticky boží a jednoduchý.
Marta
|1. 3. 2013 10:24
Večeře byla výborná.Než jsem se nadála bylo hotovo,jen jsem omáčku trochu naředila a zahustila moukou,protože jsme omáčkoví.Se šťouchanými brambory to byla mňamka.Děkuji :-)
Kožíšková Edita
|29. 5. 2012 14:52
Maso nemělo jedinou chybičku!! Bohužel jsem si špatně přečetla recept a bujon nadrobila celý a měla jsem sosík příšerně slaný, že jsem z něj musela udělat omáčku. Nakonec jsme si stejně pochutnali opravdu znamenitě a recept zařazuji do našeho jídelníčku.
Bohunka
|28. 11. 2011 12:17
Můžu vřele doporučit, je to výýýýýýborné masíčko :-P :-* . K masu jsem udusila listový špenát a s knedlíkem to byl skvělý obídek.