Semletý česnek smícháme se solí, olejem a semínky v poměru cca 6:1:2:1 a naplníme do skleniček.
2
Díky semínkům je to fajn chuťovka např. na topinky. Přimlouvám se za použití mořské soli (je už běžně k dostání) místo jedlé soli (NaCl = chloridu sodného, tj.chemie).
3
Taky je dobrá verze s čerstvou sekanou majoránkou, na bramboráky a do salátů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeněk
|19. 4. 2012 12:09
česneková pasta dle Vašeho receptu vydrží nejdéle 3 týdny a pak zezelená.
Prostě se zkazí.
Umletý česnek smíchaný se solí a olejem se musí přivést do varu a až žačne hmota pěnit ,tak odstavit a nechat vychladnout.Potom se plní do sklenic.
Takto zpracovaná pasta vydrží i rok.
Málo kdo uveřejňuje recept na česnekovou pastu tuto tepelnou úpravu vůvec neudává.
elplast
sim12
|5. 2. 2007 16:17
přidávám ještě nasekané bylinky-bazalku,petrželku...co truhlík nebo zahrádka dá...a nemá to chybu:-)
MartinV
|1. 2. 2007 20:35
Zapomněl jsem na mořskou řasu, přidávám trochu Nori vloček, ty se nemusí vařit.
barča
|1. 2. 2007 11:34
dobrý nápad, sice "dechová" bomba, ale tu topinku si tedy umím představit, musí to být ňamka.