Česnek oloupeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme sůl a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladu, nejlépe ve spodní části chladničky.
Monika, v žiadnom prípade nevyhadzujte, to je len oxidácia, ako keď vám zhnednú jablká. Zo zvykne robiť cesnak pri mixovaní. Ale nie je to na závadu.
Monika Linková
|1. 9. 2007 10:41
Udělala jsem to a česnek mi zmodral...Mám jej vyhodit nebo to může být a ta modrá není na škodu?
Monika Linková
|1. 9. 2007 10:36
Udělala jsem to a česnek mi zmodral...Mám jej vyhodit nebo to může být a ta modrá není na škodu?
Alena
|28. 4. 2005 13:19
Pokud máte na zahrádce česnek a jde do květu, tak když jsou ty šlahouny rovně tak je ostříhat a umlít se solí dát do skleniček a uchovávat v lednici. Je to vynikající do bramboračky na chleba se sádlem apod. Je to jemnější než z česneků.