Na oleji nebo sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na zpěněnou nasypeme hladkou mouku a mícháme. Po chvíli zalijeme vývarem, nebo vodou, osolíme, opepříme a 20 minut na mírním ohni provaříme. Pak přidáme utřený nebo prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme a už vaříme jen chvilku. Přecedíme, aby byla omáčka jemňoučká.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Hanusová
|10. 8. 2007 09:05
Jéje Jarča!! Já si zas pamatuju Hovězí na česneku , br. knedlík a červený zelí - od Tvojí maminky!!! Mňam!!
Martin Hora
|13. 6. 2007 11:24
Tento recept je u nás doma po generace oblíbeným jídlem, jako příloha se k němu podává pečený vdolek na způsob mazance, který se přikusuje nebo nalámaný do talíře zalévá omáčkou. To jídlo miluju !
Jaroslava Sedláková
|3. 3. 2007 09:06
Je skvělá,pamatuju si jí!!!
Bohumil Veselý
|11. 2. 2007 08:42
Skoro do hotové omáčky přidám ještě 2 špetky majoránky, chvíly povařím aby majorámka nezhořkla.Vyzkušejte.
Alena Hanusová
|30. 3. 2006 18:18
Dělám to od oka, zkrátka aby to bylo husté tak, jak máte rádi hustou jakoukoliv jinou omáčku. Ale odhadem tak 3/4 l až 1 litr.