ingredience na trojobal
:hladká mouka, vejce, strouhanka
těsto
: mléko(pivo), vejce, koření dle chuti a solamyl
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Nivu pokrájíme na plátky cca 0,5 cm. Česnek oloupeme a pokrájíme na velmi slabé plátky nebo ho rozetřeme. Plátky česneku pak přitiskneme na plátky Nivy nebo Nivu česnekem potřeme. Pak plátky obalíme ve špeku nebo pršutu a dle naší chuti obalíme buď v mouce, vejcích a strouhance nebo si umícháme těstíčko z cca 1 vajíčka, 3 lžic mléka (piva), koření dle chuti (nebo jen sůl a pepř) a vše podle potřeby zahustíme solamylem (případně hladkou moukou).
2
Po obalení ihned z obou stran smažíme v rozpáleném oleji a podáváme s bramborovou přílohou - kaše, hranolky...
3
Podávat můžeme i jako chuťovku s pečivem nebo zeleninou. Pak vynecháme obalování i tepelnou úpravu!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pajka
|24. 11. 2016 18:33
Vyborny. Davam schwarzwaldku z lidlu a kvalitni vysokoprocentni nivu.
Kikinka
|14. 10. 2015 13:07
Jasně že se to prodává a mají to v lídlu, sýr je nakrájený na kolečka a je to moc dobrý :-P :-P
Eva
|30. 12. 2014 14:46
Výborné. Tuhletu kombinaci sýr a sušená šunka jsem dokonce už viděla i prodávat. A to za dost velké peníze.
Ivana Kastová
|9. 12. 2014 18:34
Použila jsem jak nivu tak i kozí sýr a mozarelu. Podávala jsem sýry návštěvě k vínečku s tuckama a bylo to fajnový ;)
Helena
|4. 1. 2014 16:18
Na nivě vyloženě ulítávám a i takhle mi chutná. Ovšem bez česneku. Ten nemusím. Namažu si chleba s máslem a uždibuju dokud je co. Těstíčko je taky ok, je rychlé.
Připravovala jsem na Silvestra jako chuťovku a druhý den jsem to, co se nesnědlo, obalila dle receptu v těstíčku a usmažila. A moc to hosty teda nenadchlo. Nekrájela jsem tedy na tak velké kousky, jak je uvedeno, ale vždycky jsem je ještě rozčtvrtila, aby to byla opravdu jednohubka. Nicméně i když jsem měla nivu opravdu na tenko, jak je chuťově velmi výrazná, úplně přebila pršut, což je právě ta surovina, pro kterou měla být ta jednohubka zajímavá. Myslím, že vzhledem k tomu, že je pršut relativně dražší, určitě by si zasloužil podávání takové, aby nebyl chuťově přebitý obyčejnějšími surovinami.
Při osmažení v těstíčku už niva tak dominantní nebyla, nicméně pršut tam stejně nebyl znát, celkově to dělalo dojem fast foodu - niva s plátkem šunky z friťáku - což si myslím, že je škoda.