• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Česneková majonéza

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička sůl Mořská sůl
    • 300
      ml olivový olej
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • citronová šťáva
    • 1
      hrst šafrán
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl a utřeme v pastu. Přidáme žloutky a hořčici. Postupně přikapáváme po lžičce oleje, dokud nám pasta neztuhne.
2
Přidáme citronovou šťávu a šafrán, který jsme měli předem odložený ve lžičce horké vody. Ochutíme. Místo hmoždíře můžeme snadno nahradit mixérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Majonéza burská

Majonéza burská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška+ | 27. 1. 2015 14:08

    Jenom to množství šafránu ..... 1 hrst? :-))) Jistě jde o překlep:-)))

  • k | 19. 7. 2006 22:27

    dobry 1

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:05

    Dekuji za nove informace Andreo! Ja jsem milovnik jak cesneku tak majonezy, tudiz rozhodne priste zkusim vami uvedeny postup a ingredience. Rozhodne se ale nedivim, ze se vsichni dohaduji o puvodni recept, nebot je to opravdova lahudka:o]

  • Andrea | 25. 4. 2006 18:33

    P. Michaela, Vase recepty sú úplne tie najlepsie, aké sa tu objavujú. U nás tento druh majonézy poznáme pod názvom All-i-oli (po katalánsky), vo Valencii je známy pod názvom Ajo-aceite a vo Francúzsku Aïoli. Je to stále Cesnak s olejom. Od Vásho sa lísi tým, ze neobsahuje zltok,horcicu, korenie a ani safrán. Rozmliazdený cesnak sa miesa (tak ako sa po domácky robí majonéza, ale bez zltka) s olivovým olejom, ktorý sa prilieva tenuckým prúdom a neustále sa miesa. Výsledok je Alioli, tmavozltá, velmi hustá majonéza s cesnakom. Ako skúska sa obráti maziar (hmozdír) hore dnom a majonéza nesmie vypadnút. Ak nie je este dostatocne hustá, tak pri obrátení vytecie. Na niektorých miestach na zmiernenie výraznej chuti cesnaku vyberú vnútornú cast cesnaku (biely az zelený klík, podla cerstvosti cesnaku) a tiez sa primiesa citrónová stava. Tak vo Francúzsku ako aj v Katalánsku ci vo Valencii tvrdia, ze pôvodný recept jej ich...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Pepř mletý Šafrán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

330
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
202
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
167
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
137
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
137
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact