• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Česneková majonéza

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička sůl Mořská sůl
    • 300
      ml olivový olej
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • citronová šťáva
    • 1
      hrst šafrán
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl a utřeme v pastu. Přidáme žloutky a hořčici. Postupně přikapáváme po lžičce oleje, dokud nám pasta neztuhne.
2
Přidáme citronovou šťávu a šafrán, který jsme měli předem odložený ve lžičce horké vody. Ochutíme. Místo hmoždíře můžeme snadno nahradit mixérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Majonéza burská

Majonéza burská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška+ | 27. 1. 2015 14:08

    Jenom to množství šafránu ..... 1 hrst? :-))) Jistě jde o překlep:-)))

  • k | 19. 7. 2006 22:27

    dobry 1

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:05

    Dekuji za nove informace Andreo! Ja jsem milovnik jak cesneku tak majonezy, tudiz rozhodne priste zkusim vami uvedeny postup a ingredience. Rozhodne se ale nedivim, ze se vsichni dohaduji o puvodni recept, nebot je to opravdova lahudka:o]

  • Andrea | 25. 4. 2006 18:33

    P. Michaela, Vase recepty sú úplne tie najlepsie, aké sa tu objavujú. U nás tento druh majonézy poznáme pod názvom All-i-oli (po katalánsky), vo Valencii je známy pod názvom Ajo-aceite a vo Francúzsku Aïoli. Je to stále Cesnak s olejom. Od Vásho sa lísi tým, ze neobsahuje zltok,horcicu, korenie a ani safrán. Rozmliazdený cesnak sa miesa (tak ako sa po domácky robí majonéza, ale bez zltka) s olivovým olejom, ktorý sa prilieva tenuckým prúdom a neustále sa miesa. Výsledok je Alioli, tmavozltá, velmi hustá majonéza s cesnakom. Ako skúska sa obráti maziar (hmozdír) hore dnom a majonéza nesmie vypadnút. Ak nie je este dostatocne hustá, tak pri obrátení vytecie. Na niektorých miestach na zmiernenie výraznej chuti cesnaku vyberú vnútornú cast cesnaku (biely az zelený klík, podla cerstvosti cesnaku) a tiez sa primiesa citrónová stava. Tak vo Francúzsku ako aj v Katalánsku ci vo Valencii tvrdia, ze pôvodný recept jej ich...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Pepř mletý Šafrán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Plněné batáty

Plněné batáty

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

429
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
393
Dýňová tortila
Dýňová tortila
259
Máslové řízky
Máslové řízky
91
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
66
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Copak je to za fešáka? Simona Babčáková se pochlubila dospělým synem

Copak je to za fešáka? Simona Babčáková se pochlubila dospělým synem

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact