• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Česneková majonéza

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička sůl Mořská sůl
    • 300
      ml olivový olej
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • citronová šťáva
    • 1
      hrst šafrán
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl a utřeme v pastu. Přidáme žloutky a hořčici. Postupně přikapáváme po lžičce oleje, dokud nám pasta neztuhne.
2
Přidáme citronovou šťávu a šafrán, který jsme měli předem odložený ve lžičce horké vody. Ochutíme. Místo hmoždíře můžeme snadno nahradit mixérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Majonéza burská

Majonéza burská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška+ | 27. 1. 2015 14:08

    Jenom to množství šafránu ..... 1 hrst? :-))) Jistě jde o překlep:-)))

  • k | 19. 7. 2006 22:27

    dobry 1

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:05

    Dekuji za nove informace Andreo! Ja jsem milovnik jak cesneku tak majonezy, tudiz rozhodne priste zkusim vami uvedeny postup a ingredience. Rozhodne se ale nedivim, ze se vsichni dohaduji o puvodni recept, nebot je to opravdova lahudka:o]

  • Andrea | 25. 4. 2006 18:33

    P. Michaela, Vase recepty sú úplne tie najlepsie, aké sa tu objavujú. U nás tento druh majonézy poznáme pod názvom All-i-oli (po katalánsky), vo Valencii je známy pod názvom Ajo-aceite a vo Francúzsku Aïoli. Je to stále Cesnak s olejom. Od Vásho sa lísi tým, ze neobsahuje zltok,horcicu, korenie a ani safrán. Rozmliazdený cesnak sa miesa (tak ako sa po domácky robí majonéza, ale bez zltka) s olivovým olejom, ktorý sa prilieva tenuckým prúdom a neustále sa miesa. Výsledok je Alioli, tmavozltá, velmi hustá majonéza s cesnakom. Ako skúska sa obráti maziar (hmozdír) hore dnom a majonéza nesmie vypadnút. Ak nie je este dostatocne hustá, tak pri obrátení vytecie. Na niektorých miestach na zmiernenie výraznej chuti cesnaku vyberú vnútornú cast cesnaku (biely az zelený klík, podla cerstvosti cesnaku) a tiez sa primiesa citrónová stava. Tak vo Francúzsku ako aj v Katalánsku ci vo Valencii tvrdia, ze pôvodný recept jej ich...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Pepř mletý Šafrán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Výborná pizza

Výborná pizza

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

94
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
77
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

Pavlína z MasterChefa porodila: Je to holčička!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact