• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Česneková majonéza

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Česneková majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks česnek
    • 1
      lžička sůl Mořská sůl
    • 300
      ml olivový olej
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • citronová šťáva
    • 1
      hrst šafrán
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Česnek oloupeme a nařežeme, dáme do hmoždíře a paličkou utřeme. Přidáme lžičku olivového oleje a sůl a utřeme v pastu. Přidáme žloutky a hořčici. Postupně přikapáváme po lžičce oleje, dokud nám pasta neztuhne.
2
Přidáme citronovou šťávu a šafrán, který jsme měli předem odložený ve lžičce horké vody. Ochutíme. Místo hmoždíře můžeme snadno nahradit mixérem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Majonéza burská

Majonéza burská

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška+ | 27. 1. 2015 14:08

    Jenom to množství šafránu ..... 1 hrst? :-))) Jistě jde o překlep:-)))

  • k | 19. 7. 2006 22:27

    dobry 1

  • Michaela Atherton | 30. 4. 2006 14:05

    Dekuji za nove informace Andreo! Ja jsem milovnik jak cesneku tak majonezy, tudiz rozhodne priste zkusim vami uvedeny postup a ingredience. Rozhodne se ale nedivim, ze se vsichni dohaduji o puvodni recept, nebot je to opravdova lahudka:o]

  • Andrea | 25. 4. 2006 18:33

    P. Michaela, Vase recepty sú úplne tie najlepsie, aké sa tu objavujú. U nás tento druh majonézy poznáme pod názvom All-i-oli (po katalánsky), vo Valencii je známy pod názvom Ajo-aceite a vo Francúzsku Aïoli. Je to stále Cesnak s olejom. Od Vásho sa lísi tým, ze neobsahuje zltok,horcicu, korenie a ani safrán. Rozmliazdený cesnak sa miesa (tak ako sa po domácky robí majonéza, ale bez zltka) s olivovým olejom, ktorý sa prilieva tenuckým prúdom a neustále sa miesa. Výsledok je Alioli, tmavozltá, velmi hustá majonéza s cesnakom. Ako skúska sa obráti maziar (hmozdír) hore dnom a majonéza nesmie vypadnút. Ak nie je este dostatocne hustá, tak pri obrátení vytecie. Na niektorých miestach na zmiernenie výraznej chuti cesnaku vyberú vnútornú cast cesnaku (biely az zelený klík, podla cerstvosti cesnaku) a tiez sa primiesa citrónová stava. Tak vo Francúzsku ako aj v Katalánsku ci vo Valencii tvrdia, ze pôvodný recept jej ich...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Dijonská hořčice Olivový olej Pepř mletý Šafrán Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

215
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
27
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
21
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
21
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Česneková majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact